Baal Shem Tov opetti erästä oppilasta ymmärtämään reinkarnaatiota. Hän käski tämän mennä tiettyyn paikkaan metsään. Paikassa oli pieni puro ja puita, ja oppilas jäi puiden suojaan tarkkailemaan mitä tapahtuisi.

Pian polkua pitkin tulee eräs mies joka pysähtyy juomaan purosta. Hän sitoo hevosensa puuhun ja asettuu makuulle lepäämään. Tuntia myöhemmin kaveri herää, kerää kamppeensa ja lähtee. Mutta hän unohtaa kukkaronsa maahan.  

Pian toinen kulkija saapuu purolle, pysähtyy ja näkee kukkaron. Hän laittaa sen taskuunsa. Ja jatkaa matkaa. 

Hetken kuluttua vielä kolmas kaveri saapuu, juo purosta ja asettuu maahan lepäämään. Tällä välin ensimmäinen mies huomaa puuttuvan kukkaron. Hän palaa takaisin purolle ja näkee jonkun makaavan siellä. Hän alkaa lyödä nukkuvaa ja vaatia vihaisesti kukkaroaan. Tämä yrittää sanoa ettei tiedä mistään kukkarosta, mutta toinen ei usko ja lyö lisää. Kukkaroa ei kuitenkaan löydy mieheltä eikä puron luota, joten hyökkääjä luovuttaa ja poistuu turhautuneena paikalta. 

Oppilas on seurannut tapahtumia piilostaan ja palaa nyt hämmentyneenä Baal Shem Tovin luo. Miten tämä show muka liittyy reinkarnaatioon? Baal Shem Tov selittää: Edellisessä elämässään nämä kolme miestä olivat tuttuja. Miehellä numero yksi oli riita numeron kaksi kanssa. Ykkönen oli velkaa kakkoselle, mutta kielsi velan ja jätti maksamatta. Riitapuolet menivät tuomarin luo, joka sattui olemaan puroepisodin mies numero kolme. Tämä tuomari tuomitsi riitajutun väärin.

Niinpä Jumala päätti että kaikki kolme palaavat maan päälle. Löytäessään kukkaron maasta kakkonen saa juuri sen summan takaisin, jonka edellisessä elämässä menetti. Ykkönen menettää kukkaron myötä sen summan jonka edellisessä elämässä kavalsi. Ja puolueellinen tuomari saa turpaansa. 


------------------------


Mitään elämässä ei tapahdu sattumalta. Ei ole "epäonnea" tai "tuuria", kaikkeen on syy. Jumala antaa anteeksi vain ne rikkomukset mitä teemme Häntä vastaan. Mitä rikomme toisia ihmisiä kohtaan, sen joudumme sopimaan heidän kanssaan. Kohdellaan siis toisia niin kuin toivoisimme itseämme kohdeltavan. Kaikki palaa bumerangina kerran takaisin. 

Ja kun tapahtuu ikäviä asioita, "epäreiluja" asioita, ne voi ottaa vastaan ajatellen että ehkäpä ansaitsen tämän, vaikken juuri nyt muista mistä. Kenties "turpiin saaminen" korjaa ja puhdistaa sieluani, ja vapauttaa siunaukset jotka joskus lukittiin syntini takia. TAI sitten, jos todella todella olenkin viaton, joku, joskus, jossakin varmasti hyvittää tuon vääryyden minulle. Antamalla anteeksi tuon lunastusta maailmaan. Itse ei pidä kostaa eikä katkeruutta hautoa. 


Reincarnation: Scientific facts vs Torah

Aiheesta laajemmin tässä blogissa