Kun ei mee putkeen. Kun ei ole se hyvä hetki. Mitä silloin tehdään? Purraan hammasta? Ei. Silloin kiitetään just siitä. Päänsärky? Tai jotain pahempaa? Kiitä että sulla on se. Kiitä äkkiä, vaikka et halua. Just siitä. Ei se päänsärky sillä katoa. Vaan jotain paljon suurempaa tapahtuu. 

Laskuja enemmän kuin maksukykyä juuri nyt? Kiitä joka laskusta erikseen. Kiitä että eräpäivä meni jo. Ihan mahtava juttu. Ja tämäkin, näin ISO lasku. Vau. Upeaa! 

Kun heräät ja muistat että ei perhana, tänään on se vastenmielinen juttu, ei yhtään huvittaisi.. kiitä heti. Kiitos Herra että tänään on SE! Aivan mahtavaa.

Jos joku tyyppi ottaa erityisesti aivoon, kiitä että just hänet on sun tielle käärmeeksi mätkäisty. Sano se vaikka vihaisesti, sylje vaikka sanat jos et muuten pysty, mutta Sano: KIITOS että saan taas nähdä sen PER.. mukkeen ihanan SIUNATUN kaverin. Olkoon hänelläkin aivan hemmetin LOISTAVA päivä. Ja sitten et sano muuta.

Kun aamulla huomaat että kahvi on loppu, älä sano muuta kuin; JES, ihan loistavaa! Kiitos että unohdin tämän eilen kaupassa. 

Ei tarvitse keksiä mitään syitä mikä siinä olisi hyvää. Ei tarvitse ymmärtää. Mutta jos teet tämän ohjeen mukaan, järisytät koko elämäsi perustuksia. Ei ole ollenkaan sama mitä sanot. Sanat muuttavat ihan kaiken. Niissä on valtava luomisvoima.

Ihmisellä on valinnan vapaus, ja vastuu tekemisistään joka hetki. Mutta kun tuo hetki on mennyt ohi, sekunti siitä eteenpäin, ei voi enää valita. Se mitä tuli tehtyä, tuli tehtyä. Mikä jäi tekemättä, se jäi tekemättä. Sillä hetkellä kun en enää voi vaikuttaa, menneisyys muuttuukin Herran tahdoksi. KAIKKI mitä tapahtui, tapahtui koska HÄN HALUSI sen menevän juuri niin. Ja jos HÄN kerran haluaa sen näin, sen täytyy olla tosi hyvä näin. Sillä Hän on HYVÄ Jumala, joka haluaa minulle äärettömän hyvää. Miksi siis harmitella? 

Jos väärästä valinnasta seuraa jotain ikävää, se on tosi hyvä juttu. Kärsin ja opin. Turvalleen menosta voi siis kiittää. Se puhdisti minut. Arvokkaat asiat puhdistetaan. Jos taas jotain kökköä tapahtuu ilman omaa syytäni, sekin on mahtava juttu. Se muistetaan minulle eduksi. Kuin rahaa laittaisi pankkiin! Ei mitään syytä itsesääliin, vaan juhlaan. Oli miten oli, kaikki on hyvää. 

Mutta ei automaattisesti! Kaikki tuo hyvää vain niille jotka USKOVAT että kaikki tuo hyvää. Joka uskoo että elämässä tapahtuu pahaa, ei usko rakastavaan Jumalaan. Hän uskoo että Jumala haluaa vahingoittaa. Ja ihminen saa uskonsa mukaan.

Siksi kannattaa aloittaa kiittämisohjelma hetimmiten. Meissä on kaksi taipumusta, toinen haluaa kiittää, on valmis heittäytymään tähän leikkiin kuin lapsi. On valmis uskomaan että HÄN on HYVÄ ja antaa vain hyvää. Mutta se toinen taipumus haraa vastaan. Tuntuu niin PAHALTA sanoa "kiitos" kun ei just nyt TUNNU siltä. Suu ei aukea, ei jaksa. Sillä ruumis ei vielä usko. Mutta tässä juuri on päivittäin mahtavia tilaisuuksia voittaa. Valloittaa kaupunki. Kun pari kertaa huomaa että voi tappaa paljain käsin jättiläisen tai karhun, kokemukseen jää koukkuun. Sen tekee uudestaankin.

Sanat ovat avain. Kroppa alkaa tuottaa toisenlaisia aivokemikaaleja. Olo paranee. Kiittämisestä tulee luontainen reaktio, ei enää väkisin pakotettu. Siitä tulee aitoa. Ja aito ilo avaa kaikki taivaan ja maan portit. 

Ei se tapahdu sekunneissa. Kiitä "huonona" päivänä siitä että on "huono" päivä, kiitä joka jutusta, oli se migreeni tai hajonnut auto, tai jokin suurempi katastrofi. Mitä tahansa eteen tulee, kiitä siitä. Ensin suu täytyy ehkä avata väkisin, mutta seuraavana päivänä se käy jo vähän helpommin. Ei kuntosalillakaan turhaa käydä. Ensin pitää mennä mukavuusalueelta pois. Yhä uudestaan. 

Sanat täytyy sanoa ääneen. Pystytkö aluksi kiittää viisi minuuttia päivässä? Ja pitkin päivää kaikesta mitä tapahtuu tai tulee mieleen. Hyvästä ja "pahasta" yhtä lailla. Puhu kaikki asiasi Hashemille ääneen, se on hitbodedut,  onnellisen elämän salaisuus. 

Pyhät opettavat että JOS ihminen ottaa kaiken eteen tulevan vastaan rakkaudella, hän voittaa omakseen sekä tämän maailman että korkeammat sielun maailmat. Sille ihmiselle ei tapahdu enää pahoja asioita. Se mikä olisi toiselle "pahaa" onkin hänelle hyvää. Mikään ei enää vahingoita häntä. 

Jos jokin vastoinkäyminen tuntuu pahalta, siis ärsyttää, masentaa, korpeaa, silloin käytän pahaa silmää. Näen tuon asian pahana. Ikään kuin kaikki ei tulisikaan hyvältä Jumalalta. Ikään kuin tuo asia olisi itsenäinen, erillinen olento. Jolla olisi Jumalasta erillinen valta vahingoittaa minua. Synkistelyllä luon Jumalalle vastavoiman, kilpailijan. Taivaassani onkin nyt kaksi voimaa yhden sijasta. Kaksi valtaistuinta. Huono juttu.

Näkemällä jonkin asian irrallisena Jumalasta luon epäpuhtaan olennon. Muistamme että energia on puhdasta, mutta energian vajaus epäpuhdasta. Ei ole olemassa muuta voimaa, ei muuta elämää kuin Jumalan elämä. Miten tuo "paha" asia siis voisi elää itsenäisesti? Leikkaamalla sen irti hyvyyden lähteestä, luon energiavajauksen, eli pimeän olennon. 

Kiittämällä kaikesta, puhdistan kaiken elämässäni. Ihan jokainen tilanne ja tapahtuma tekee työtä hyväkseni. 

Kaiken näkeminen hyvänä, Jumalasta tulevana, on hyvän silmän käyttöä. Hyvä silmä nostaa asioita ylös, eli kiinnittää ne taivaalliseen lähteeseensä. Kuin pudonneet tähdet, pahalta näyttävät asiat vain odottavat että lunastat ne ylös. Kaikki asiat, rumimmatkin möröt tielläsi, haluavat palvella Jumalaa, ei siis estetä niitä. 

Kannattaa katsoa nuo lyhyet videot.

 

Thank you for my troubles - Rav Shalom Arush (3:16 min)

Stop blaming yourself (7:47 min)