Sn.18:2 Tyhmän halu ei ole ymmärrykseen, vaan tuomaan julki oma mielensä.

Tällä hetkellä suomalaiset ovat äänessä. Jokaisella on mielipide turvapaikanhakijoista, ja myös kova halu ilmaista tuo mielipide. Mielipiteemme perustuu johonkin mitä olemme kuulleet tai lukeneet.

Kuinka moni oikeasti ottaa selvää faktoista, ennen kuin levittää "tietoa" eteenpäin? Jos joku jakaa jotain facessa, onko kyseessä fakta? Jos miljoona ihmistä jakaa saman asian facessa, onko se fakta? Onko?

Vaikka mullimainen laumakäyttäytyminen on ihmiselle ominaista, käsky on silti edelleen voimassa. Käsky: "ÄLÄ puhu p*skaa lähimmäisestäsi". (2.Ms.20:16)

Edes pahinta vihamiestä ei pidä syyttää väärin perustein, mikäli haluaa Tuomarin suosiossa ja suojelussa pysyä. Vielä huonompaan asemaan joudumme jos syytämme tuntematonta muukalaista ilman todisteita, ilman perusteita. Jos joku yksittäinen ihminen (mistä tahansa ihmisryhmästä) on tehnyt juuri sinulle pahaa, kyseistä yksilöä vastaan voi nostaa syytteen oikeuslaitoksen kautta.

Siinä kaikki! Loppu on rasismia, eikä muuksi muutu.

Tämä käsky totuuden raiskaamisesta koskee erityisesti niitä jotka kutsuvat itseään uskoviksi. Heille tuomio on nimittäin kovempi.

Sosiaalinen media on täyttynyt tulvan lailla materiaalista joka täyttää rikoksen tunnusmerkit. Olemme muutamassa vuodessa turtuneet tähän. Jotain yksittäistä poliitikkoa kehoitetaan poistamaan rasistiset kuvat seinältään, mutta sadat tuhannet ihmiset jatkavat vapaasti Suomen lain rikkomista. Lakia ei pystytä nykyresursseilla valvomaan. Meille on avautunut sosiaalisen oksennuksen herkullinen temmellyskenttä; some. Uskovat juoksevat tohkeissaan mukaan, jakavat ja tykkäävät siitä mikä NÄYTTÄÄ faktalta ja herättää spontaaneja tunteita -  toisinsanoen on törkyviihdettä. Emme näe että kyseessä on ansa.

Nyt on seulonnan aika, valitettavasti. Suomi on tuomiolla, kuten talvisodassa. Kyllä, Herra on niin kiero että Hän asettaa uskoville ansoja, nähdäkseen mitä tekoa he ovat. En sano tätä ylemmyydestä, vaan katkerasta kokemuksesta. Ei ansa ole ansa jos sen näkee tai aavistaa! Jos jotain haluaisin oppia tässä elämässä, niin varomaan sanojani.

Se miten puhumme muista ihmisistä, olkoon naapureita, ystäviä, vihollisia, ketä tahansa, ratkaisee hengellisen hajumme. Jos haluamme kirkkauden asuvan kodissamme, on siivottava suu ja sydän.

Kielessämme on sanonta: "Ei haukku haavaa tee". Sanonta on Raamatun ilmoituksen vastainen. Hebrealaisessa ajattelussa vihapuhe on yhtä kuin murha. Murhasta syntyy verivelka. Paha sana tappaa kyllä - puhujan oman sielun. Se saastuttaa mikä tulee suusta ulos.

Mieti hetki ennen kuin tykkäät tai jaat, sillä "jokaisesta turhasta tykkäyksestä pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä". Juuri nyt tallennetaan jokainen kahvipöytäkeskustelu, jokainen somejako ja jokainen ajatus.

Jos tuntemattomasta on vaikea puhua oikein, kuinka vaikea onkaan siunata vihollista? Tässä on tilaisuus treenata kevyillä painoilla todellista tulikoetta varten.

On surullista että ihmiset paljastavat mölinällään oman tyhmyytensä ja henkisen pienuutensa. Reagoidaan tunteella, koska halutaan kuulua joukkoon, viis siitä menikö se juttu nyt ihan oikein..

Tragikoomisena ääriesimerkkinä vaikkapa huuto siitä etteivät turvapaikanhakijat olekaan niin nälkiintyneitä että söisivät hirveät vatsakivut aiheuttavaa suomalaista laaturuokaa; maitoon tehtyä kalakeittoa! Siitä hyvästä heidät toivotetaan helvettiin joka ikisessä kommentissa. Selviä elintasopakolaisia. Krooninen suolistotulehdus nyt vain kuuluu suomalaisuuteen.

KUKA sanoi että he pakenivat nälkää? Ei kukaan. Se oli valhe rivien välissä, yksi monista. Valhe josta tykkäämällä osallistut some törkyyn. Kuinka paljon me joudummekaan häpeämään kun sanamme kerran avataan ja niiden todenperäisyys tutkitaan.

Kristityt on jo vuosien ajan ohjelmoitu pelkäämään islamia. Jopa niin että nielaisemme kamelin. On toki mahdollista että islam tulee joskus valloittamaan maailman ja aiheuttamaan paljon kärsimystä. (Kristinusko on tämän jo tehnytkin.) Mutta oikeuttavatko nämä hypoteettiset pelot tuottamaan kärsimystä Suomeen tuleville pakolaisille tässä ja nyt? Onko murha jotenkin pyhempi jos sen tekee "varmuuden vuoksi"?

Ainoa keino varustautua islamia vastaan on arvostaa muslimia. Islam on uskonto, muslimi ihminen. Jos sekoitamme ihmiset sotaamme, olemme jo hävinneet. Ainoa keino pysyä vahvoilla sodassa on antaa narisematta turvapaikka muslimeille. Antaa heille ruokaa jota he pystyvät syömään sairastumatta. Kunnioittaa heidän uskonvapauttaan, säästää heidät "evankelioimiselta", jolla ei ole uskottavuutta koska se tehdään ylemmyydestä käsin, oikean hedelmän puuttuessa.

(Sanassa muuten ihmiset eivät koskaan "evankelioineet" ketään, vaan Korkein veti puoleensa ihmismassoja silloin kun Hänen omansa tottelivat Häntä. Suurin joukkokääntymys tapahtui Mooseksen aikana Egyptissä, Israelin ollessa niin ahdistuksessa etteivät todellakaan olisi voineet ketään "käännyttää".)

Totuus on että meillä menee liian hyvin. Vaikka rahaa ei olisi laskuihin tai ruokaan, menee edelleen liian hyvin. Sillä onhan meillä vielä varaa uskoa kaikkea pahaa mitä kuulemme. Se olkoon elintasosurffarin määritelmä.


Sn.18:8 Panettelijan puheet ovat kuin herkkupalat ja painuvat sisusten kammioihin asti.