Rabbi Yom Tov Glaseria kuuntelin ja ajattelin jakaa jotain pientä.

Aabraham oli suuri kabbalisti. Hän antoi Isakille kaiken omaisuutensa, kertoo Toora. Kuitenkin sanotaan että hän antoi lahjoja muille lapsilleen, jotka hän lähetti itään, pois Isakin tieltä. Mitä ne lahjat olivat jos omaisuus meni kaikki Isakille? Ne olivat henkisiä lahjoja, mystiikan tuntemusta. Aabrahamin itään lähetetyt aarteet ovat idän uskontojen alkusysäys. Aabrahamilla oli tytär nimeltään Veda, ja tiedämme idän muinaiset veda-kirjat, veda viisauden ym. Hindujen korkein kasti on brahmaanit, jumalallinen papistosuku. Konsonantit samat kuin Aabrahamin nimessä.

(Btw, jos tiedämme William Branhamin, ehkä suurimmat mystiset voimat omanneen kristityn, niin yllättäen hänenkin nimensä viittaa samoihin sukuihin. Hänen elämänkertansa on muuten supermielenkiintoinen.. Hän esim avasi sokeana syntyneiden silmiä. Tapauksia joissa sadat paikalliset tiesivät varmuudella kaverin olleen aina sokea ja siitä eteenpäin näkevä. Sen kerran tuhannessa vuodessa kun kristitylle annetaan tuollainen valta, aika hauska sattuma tuo nimi.. Kuten sekin että hän hylkäsi kolminaisuuden.)

Aabrahamin lahjojen teoria selittää hyvin miksi idän uskonnot ja sitä kautta myös new age sisältävät kabbalan valoa. Lempeä buddhalaisuus on hyvinkin lähellä juutalaista maailmankuvaa. Varsinkin jos katsotaan juutalaisuuden mystikkoja kuten legendaarinen Baal Shem Tov. Opetukset ovat monin paikoin jopa identtisiä. 

Zohar on kabbalan perusteos. Sen syntytarina on red flag meille jotka kristinusko on opettanut pelkäämään. Ilmestystietoa. Taivaallisia vierailevia tähtiä.. Itselleni merkitsee enemmän ilmiön hedelmä. En aio kuolla nälkään pelon takia, ja syötävä loppui kauan sitten kristinuskon pienestä sievästä karsinasta.

Zohar ei aukea lukijalle. Se on salattua koodia. Turvallisuussyistä. Hyvin harva ymmärsi vuosisatoihin Zoharista yhtään mitään. 1500-luvulla Isaac Luria, eli Arizal mursi Zoharin koodin. Arizalin opetukset ovat nykyisen kabbalan perustaa. Nekään eivät aukea oppimattomille. Sensijaan 1700-luvulla elänyt Baal Shem Tov toi näitä mystisiä korkeuksia tavallisen ihmisen tasolle. Aika oli kypsä vasta silloin. Shem Tov opettaa rakkautta, armoa, lempeyttä. Niin pelottaviin asioihin voidaan törmätä kabbalaa tutkimalla.

Ennen messiaan tuloa kabbalan opit leviävät koko maailmaan. Valo lisääntyy, ihmiset etsivät ymmärrystä. Juutalaisuuden sisällä tätä tapahtuu, samoin pakanoilla new agen kautta. Positiivinen ajattelu, myönteisyyden voima on noussut trendiksi jopa yritysmaailmassa. Samoin lääketiede alkaa päästä jyvälle, tulevaisuudessa ihmisiä parannetaan fyysisistä sairauksista kohottamalla heidän mielialaansa. Fysiikka alkaa nähdä energiaa mekaniikan sijaan. Maailma alkaa lähentyä muinaista juutalaista viisautta.