Lähteinä mm Yom Tov Glaser ja useampi muukin rabbi. Muotoilu omaa. 

Seksuaalienergia on elämänenergiaa. Elämä tulee Jumalasta ja on Jumalaa. Tämä energia on siis erittäin pyhää. Intiimeistä asioista ei vaieta siksi että niissä olisi jotain häpeällistä, vaan juuri päinvastoin. Pyhyyttä suojellaan. Miehet ja naiset eivät puhu intiimeistä asioista keskenään, puolisoita lukuunottamatta. 

Miehen ja naisen välinen vetovoima johtuu siitä että he ovat olleet yksi sielu ennen maan päälle tulemista. Sielu jakaantuu kahteen ruumiiseen ja aikanaan vetovoima tuo puolikkaat yhteen. Tämä ei ole näin simppeliä, mutta karkeasti näin ihannetapauksessa. Suhde voi olla hyvä vaikka kyseessä ei olisi sielunkumppani. Toisaalta näitä oikeita kumppaneita voi olla useita, laaja aihe johon ei nyt mennä. Jos ihminen on puhdas, hän todennäköisemmin tunnistaa oikean puoliskonsa eli oman sielunsa energian. 

Seksi ei voi olla pelkästään fyysistä. Se on maaginen riitti joka luo taivaallista todellisuutta. Rabbit korostavat että aina syntyy jotain, kun näillä energioilla pelataan. Aina saa alkunsa jonkinlainen "lapsi". Fyysinen lapsi on vanhempiensa näköinen, niin myös sielujen yhtymisestä syntyvät sielut tai olennot edustavat vanhempiensa tasoa. Seksuaalienergia on pyhä jumalallinen luomisvoima, jota ei voi käyttää "leikisti". Se on ohjelmoitu väistämättä luomaan elämää. 

Pimeys tekee kaikkensa saadakseen osuutensa Adamin luomisvoimasta. Kun hengen maailmassa kyse on sielujen yhtymisestä uuden elämän luomiseksi, voidaan kysyä mihin ihminen yhtyy puuhatessaan yksin? Millaisia "lapsia" tästä yhtymisestä syntyy? 

Ainoa tapa luoda seksillä kosheria energiaa on pysyvässä liitossa. (Jos ei-juutalaiset asuvat julkisesti yhdessä, he ovat taivaan silmissä naimisissa.) Voimakas seksuaalisuus ei ole kirous vaan siunaus. Kunhan energiaa ei luovuteta epäpuhtaan henkimaailman käyttöön. 

Seksi on kiellettyä alkoholin vaikutuksen alaisena. 
Se on kielletty puolisoiden välillä eropäätöksen jälkeen. 
Tunteeton ja intohimoton suorittaminen on kielletty. Täytyy olla halua. Muuten syntyy velttoja "lapsia", vedetään vääränlaista energiaa elämään. 

Rabbit opettavat että miehellä on velvollisuuksia, vaimolla oikeuksia. Vaimolla ei ole velvollisuutta "antaa", miehellä on. Mies on vastuussa vaimon nautinnosta. Miehen kuuluu tarkkailla vaimoaan, ja olla valmis palvelemaan tätä seksuaalisesti milloin tahansa, ilman että vaimon tarvitsee edes erikseen pyytää. Voisi sanoa että rabbit opettavat miehen olevan vaimon lelu. Vaimolla on valta, hän käyttää miestä, ei päinvastoin. Miehen ei tulisi laueta ennen kuin on huolehtinut vaimostaan. 

Kabbalan käsitys maskuliinisuudesta on uhrautuva palvelija. Miehinen mies on se joka palvelee vaimoaan epäitsekkäästi ja nauttii siitä. Halu saada nautintoa taas on feminiininen ominaisuus. Kaikissa ihmisissä on nämä molemmat puolet. Pakanamaailma on kääntänyt roolit päälaelleen, miesten ajatellaan ottavan ja naiset nähdään antajina. Tällöin kummatkin jäävät tyhjäksi ja turhautuvat, sillä energian virtaussuunta on väärä. 

Länsimaisessa (kristillisessä) kulttuurissa naisen seksuaalisuuteen on liitetty häpeää, eivätkä he siksikään uskalla olla tarpeeksi vaativia ja röyhkeitä. Kun nainen ei tunne tai vaali omaa feminiinistä energiaansa (himoa saada), mies ei myöskään löydä (ehkä piileviä) maskuliinisia himojaan antaa. Jännite jää vähäiseksi. 

Mies latautuu näkymättömästä maailmasta, ylhäältä käsin. Hän "kerää salamat" ja "maadoittaa" ne vaimoonsa. Mitä korkeammalla tasolla vaimo on henkisesti, sen laadukkaampia "voltteja" hän ottaa vastaan. Samoin mies hakee energiansa eri korkeuksilta, riippuen hänen henkisestä tasostaan. Kuntosali ja elokuvien töllöttäminen ei luo samaa latausta kuin Tooran opiskelu ja meditointi. Siksi olisi hyvä että puolisoiden arvomaailma ja henkinen kehitys olisi suunnilleen samaa tasoa. 

Rabbien parisuhdemalli kuulostaa äkkiseltään lähes dom/sub suhteelta. Tähän mitzvaan sisältyy paljon viisautta. Nimittäin naisen seksuaalisuus pääsee kukoistamaan vain turvallisuudessa ja huolenpidossa. Suhteen ei kuulu olla kaupankäyntiä. Naisen ei kuulu "antaa saadakseen". Hänen kuuluu saada joka tapauksessa.

Kun mies on maskuliininen (epäitsekäs halu palvella ja antaa), myös naisen maskuliinisuus vahvistuu. Kun mies ansaitsee naisen kunnioituksen ja luottamuksen, nainen tekee kaikkensa miehen eteen. Mies tekee siis palveluksen itselleen luopumalla "oikeuksistaan" ja "tasa-arvosta". 

Vaimo on miehen peili. Seksuaalisen vallan ollessa naisella, mies on pakotettu katsomaan peiliin. Kasvua ei voi välttää.

Juutalaisuus näkee naiset monessa asiassa miehiä kypsempinä ja henkisempinä. Lähtöoletus on että nainen ei käytä valtaansa julmasti, vaan rakastaa ja pitää huolta miehestä, ilman velvoitettakin. Seksuaalinen välinpitämättömyys on hylkäämistä, ja naiselle hylkääminen on luonnotonta. 

Yhteinen sielu tarkoittaa että on mahdotonta tehdä toiselle hyvää hyötymättä itse. Samoin on mahdotonta loukata toista haavoittumatta itse. Ja on mahdotonta erota ilman amputaatiota. 

Kabbala jakaa valon kolmeen "nautinnon tasoon". Ne liittyvät ihan kaikkeen elämässä ja voidaan siten sovittaa myös seksiin. Ensimmäinen taso on halu (himo) vastaanottaa. Eli saamisen nautinto. Tämä on feminiininen taso. 

Toinen, astetta korkeampi taso on halu (himo) antaa. Siis kyky kokea toisen nautinto kuin omanaan. Tämä on syvempi ja henkisempi tarve, siis myös nautinto on syvempi. Tästä on kyse kun kokee tyydytystä vaikka maksaessaan kymmenykset. Tai tehdessään toiselle epäitsekkään palveluksen. Ihmisellä on syvä tarve laajentaa tajuntaansa oman egon ulkopuolelle, palvella, yhdistyä antamisen kautta toisiin luotuihin ja Luojaan. Se vapauttaa oman egon tukahduttavasta vankilasta, käynnistää kasvun.

Tämä itsekkyydestä vapautuminen on maskuliinisuutta sekä naisissa että miehissä. Tämän halun ruokkiminen lisää miehen vetovoimaa ja henkistä lihasmassaa. Se näkyy ulospäin karismana. Hän saa ihmisten kunnioituksen ja luottamuksen ja etenee urallaan. Hyväntekeväisyyttä harjoittava näyttää aina pidemmältä kuin onkaan. 

Kolmas, ja korkein nautinnon taso on halu antaa toiselle antamisen nautinto.  Tällöin oma saaminen palvelee yhtälöä, saamisesta tulee väline jollekin suuremmalle. Tämä on vielä syvempi ja henkisempi taso, jolla ykköstaso tulee ylennetyksi. Itsekkyyttä ei enää ole, kun silläkin palvellaan Luojaa. Ego on lunastettu. Maailma on luotu astiaksi vastaanottamaan Jumalan valoa, siis maailma koostuu feminiinisestä energiasta, halusta saada. Meidän kuuluukin olla nälkäisiä. Väärin käytettynä tämä halu ei ole minkään arvoista, mutta ylennettynä se on pyhää. 


Lisää feminiini- ja maskuliinienergiasta universumissa, valosta ja häpeän leivästä.