Edellisestä poiketen tämä on kuitenkin vain omaa pohdiskelua.

"Kaikki kuninkuus, joka jakautuu omaa sieluaan vastaan, tuhoutuu --. Jos saatana ajaa pois saatanan, hän on jakautunut omaa sieluaan vastaan. Kuinka hänen kuningaskuntansa sitten pysyy pystyssä?" (Matt.12)

Ajatus että pahalla olisi valta parantaa ja tehdä suuria ihmeitä, korottaa pahaa. Se on mieluista pahalle, ja nämä ajatukset tulevatkin pahalta. On sen etu että ihmiset pelkäävät ja keskittyvät varomaan kaikkea. Jumalalle jää vain hyvin kapea karsina tehdä mitään. Hänen täytyy toimia uskonnollisten raamien sisällä, ihmisten pillin mukaan. Siihen Hän ei suostu. Niinpä Hän on pysytellyt lähinnä hiljaa.

Johannes kastaja ei kelvannut aikansa uskonnollisille. Hän ei sopinut heidän muottiinsa. Hän sai massat kääntymään pois synnistä, mutta se oli "väärin käännytty".

Jeshua ei kelvannut aikansa uskonnollisille. Hän ei mahtunut terveen opin putkeen sullomallakaan. Hän täytti joitain messiaan tuntomerkkejä, mutta jotain oli pielessä. Hän ruokki tuhansia leivällä erämaassa, mutta samalla saastutti koko ihmisjoukon. He eivät nimittäin pesseet käsiään.

Lisäksi Hänessä oli se vika että ihmiset juoksivat Hänen perässään. Tuhansittain. Mokoma rahvas, joka ei ymmärrä raittiista opista mitään.

Jeshua paransi sairaita, mutta rikkoi (ihmistekoisia) sapattisääntöjä.  Uskonnolliset eivät tunnistaneet Häntä, mutta demonit kyllä tunsivat. Ne huusivat jo kaukaa: Sinä olet Jumalan pyhä, olet Jumalan Poika.

Entä nykyään.

William Branham oli nuorena tivolissa, kun ennustaja huusi hänen peräänsä ja halusi jutella. Nainen kysyi tietääkö Branham että häntä seuraa "valo". Branham ei tiennyt, eikä halunnut tietää. Hän ei uskonut mihinkään, ei Jumalaan eikä ennustajiin.

Toisella kertaa hän oli bussissa kun eräs nainen kertoi näkevänsä että Branham on syntynyt "merkin alla". Että hän on lahja maailmalle. Branham ei halunnut kuulla sanaakaan. Häntä ei kiinnostanut. Hän suuttui ja yritti vaihtaa paikkaa. Mutta sitten nainen kertoi Branhamin syntymävuoden, päivän, ja kellonajan.

Branham säikähti, mistä tuo vieras voi tietää tarkan ajan. Nainen oli Valkoisen talon astrologi. Hän selitti että Branhamin syntymäyönä oli ollut harvinainen tähtitaivas. Hän näki Branhamin ympärillä kultaisen värin, joka kieli että hän oli syntynyt tuona hetkenä. Nainen vertasi taivaan merkkiä siihen joka näkyi Jeesuksen syntyessä. 

Astrologi ei tiennyt että Branhamin syntymä olikin erikoinen. Tulipallo (kuin pallosalama?) oli tullut heidän mökkinsä ikkunasta sisään ja säikäyttänyt tuoreet vanhemmat. Paljon myöhemmin sama tulipallo laskeutui taivaalta Branhamin ylle hänen kastaessaan ihmisiä Ohio joella. Noin tuhat paikalla ollutta näkivät sen.

Yksikään kristitty ei tunnistanut nuoressa Branhamissa mitään erikoista! Mutta ennustaja ja astrologi tunnistivat. Jeshua-vauvaakaan eivät tunnistaneet paikalliset "papit" vaan muualta tulleet "astrologit", eli tietäjät. Sekä tietenkin demonit. Miten se on mahdollista? Miksi kristityt eivät pysty edes samaan kuin ennustaja tivolissa?

Oliko Branham pimeyden puolella kun pimeys tunnisti hänet? Oliko Jeshua? Kumpikin mm avasi sokeana syntyneiden silmiä. Luovat ihmeet ovat Messiaan merkkejä, niihin ei pysty kukaan muu.

Jeshuan mukaan oppilaita kohdellaan niin kuin Häntäkin, eli heitä tullaan syyttämään okkultismista. Tosiuskovat eivät tule hyväksymään heitä.

Kristityille on vaikea ajatus että Jumala voisi toimia kristinuskon ulkopuolella.  Edes juutalaiset eivät ole niin omistushaluisia. Vapaa on vain se, jonka Jumala on vapaa, eikä purkkiin suljettu. Ihmisten aitojen ulkopuolella on Hänelläkin enemmän tilaa hengittää, taas kerran.

Nuori punapartainen rabbi tenttasi Branhamia: "Tahdon tietää millä vallalla sinä paransit hänen silmänsä?". Hän tunsi juuri parantuneen sokean miehen. Branham vastasi: "en minä avannut hänen silmiään. Jeesus, Jumalan Poika avasi ne". Rabbi protestoi: "Te kristityt puhutte yhdestä Jumalasta kolmena persoonana. Te sanotte Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala. -- Se tekee enemmän kuin yksi, eli teillä on monta jumalaa, kuten pakanoilla. Ette te pakanat voi leikata Jumalaa kolmeen kappaleeseen ja antaa Häntä juutalaisille."

Tähän Branhamilla oli vastaus, sillä hän kuului ykseysliikkeeseen. Hän EI uskonut kolminaisuuteen! (Kuinkas sattuikaan että juuri hän? Jolla ehkä 1900-luvun vahvimmat merkit? Eikä hän ollut ainoa tapaus.. Mutta tästä ei puhuta, koska harhaoppi..) Ja punapartainen rabbi ei voinut pidätellä kyyneleitään, sillä hän tunsi parantuneen ex-sokean vuosien ajalta.

"Se Jumala joka vastaa tulella, on oikea Jumala". - Profeetta Elia. 


Kuurot jotka paranivat Suomessa Branhamin kokouksessa