Tiivistelmä Steve Fossin opetuksesta.

Mitä Eedenissä todella tapahtui? Mikä on kaiken petoksen alku ja juuri.

Nuorena uskovana Steve Foss rukoili kerran kampuksensa puolesta. Turhaan, sillä läpimurtoa ei tullut. Herra näytti näyssä mistä oli kysymys. Foss näki valtavan olion kaksi lonkeroa, joihin oli kiinnittynyt pienempiä henkivaltoja. Pienissä demoneissa oli niiden nimiä: pelko, viha, raivo, himo ym. Foss oletti että nyt hän saa läpimurron, kun tietää henkivaltojen nimet. Hän rukoili näitä pienempiä henkivaltoja vastaan, ja saikin ne lyötyä maahan - hetkeksi. Heti kun hän lakkasi rukoilemasta, henget alkoivat vahvistua uudelleen. Hän huomasi että henget saivat voimansa noista kahdesta jättilonkerosta, joissa ne olivat kiinni.

Foss kysyi: "Herra, mitä nämä kaksi isoa lonkeroa ovat?" Herra vastasi: "Ne ovat ne kaksi pahaa henkeä, joista kaikki muut pahat henget saavat voimansa. Nämä samat kaksi henkeä löivät Aadamin ja Eevan puutarhassa."

Foss kyseli näiden kahden lonkeron nimiä, kunnes hän näki maan alla niiden juuret, joissa oli niiden nimet:

Epävarmuus ja Alemmuus.

Aadam ja Eeva olivat puhtaita niin kauan kuin he näkivät itsensä Isänsä silmin, rakastetun lapsen asemassa. Niin kauan kuin heillä oli itsevarmuus. Mutta he saastuivat sillä hetkellä kun käärme sai heidät epäilemään asemaansa.

"Ette suinkaan kuole, vaan Elohim tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Elohim tietämään hyvän ja pahan."

Koko Eevan maailma oli perustunut siihen että Herraan voi luottaa. Kaikki mitä ihminen tiesi, koko hänen totuutensa, oli Herran antamaa. Lause "ette suinkaan kuole.." vihjasi että Herra oli valehdellut. Lause vapautti toisen näistä emodemoneista: Epävarmuuden. Sitä voidaan nimittää myös Epäuskoksi, Epäilyksi, tai Turvattomuudeksi. Koko ihmisen maailma kyseenalaistettiin. Oliko Herra valehdellut? Kaikki mitä he pitivät totena, saattoikin nyt olla valetta. Mihin enää voi luottaa?

Epävarmuus hallitsee tänäänkin uskovia. "Voiko Raamattuun luottaa?" "Olenko pelastunut?" "Kuuleeko Herra?" "Entä jos tämä onkin eksytystä?" "Entä jos sairastun, tai joudun onnettomuuteen?".

"Joka epäilee on meren aallon kaltainen, älköön sellainen luulko Herralta MITÄÄN saavansa".

Käärmeen lause jatkui suoran valheen jälkeen osatotuudella ja kätketyllä valheella: "silmänne aukenevat ja teistä TULEE Elohimin kaltaisia, niin että tiedätte hyvän ja pahan."

Tässä vaiheessa vapautui toinen emodemoni: Alemmuus.

Eeva oli ensimmäistä kertaa hämmentynyt ja levoton. Ihminen oli luotu Elohimin näköiseksi, SAMANLAISEKSI kuin Hän. Sitä tarkoittaa olla jonkin "kuva ja kaltainen". Ihminen ja Elohim ovat samaa rotua, Isä ja Lapsi. Eevalla oli kaikki, hän oli täydellisen levollinen ja onnellinen omana itsenään. Ei mitään syytä kahdehtia Isää. Kunnes joku vihjasi ettei hän olekaan vielä valmis. Ettei hän olekaan täydellinen. Että hänestä pitäisi ensin "tulla jotain", ollakseen arvokas. Ettei hän kelpaa!

Nämä kaksi pahuuden emoa; Epävarmuus ja Alemmuus kannattelevat ja ruokkivat tuhansia pienempiä pahuuksia. Jos nämä kaksi lonkeroa juurineen tapetaan, loppuu elämänneste kaikilta muilta. Häpeän henki saa voimansa Alemmuudelta. Viha, kateus ja pelko saavat voimansa Epävarmuudelta. Epävarmuuden muita nimiä ovat Turvattomuus, Epäily ja Epäusko. Mikä olikaan Israelin synti erämaassa? Epäusko. He eivät luottaneet, vaikka olivat nähneet Herran suuret ihmeteot.

Valhe sai Eevan menettämään itseluottamuksensa. Opi tunnistamaan käärmeen puhe tästä tuntomerkistä. Sillä kun ihminen menettää varmuutensa korkeasta asemastaan, hän tekee syntiä. Aina ja joka kerta. Eeva oli pudonnut epävarmuuden suohon ja tarvitsi jotain johon tarttua. Silloin vihollinen tarjosi hedelmää.

Synti on aina korvike, jotain puuttuu. Jos ihmisellä on aito asia, hän ei edes harkitse korviketta. Saatana on tullut varastamaan, eli se ottaa ihmiseltä jotain pois, myydäkseen korviketta. Jotain tilalle, jotain joka palauttaa itsevarmuuden, arvon.

Mainostajat osaavat hyödyntää tätä. "Osta tämä tuote että sinusta TULISI kaunis, suosittu, cool, itsevarma, arvokas jne". Muutenhan et sitä ole.

"Tehkää kutsumisenne ja valintanne lujaksi, niin ette koskaan lankea".


Steve Foss

Häpeän henki