Mietteitä kirouksista ja siunauksista.

Kirous voi olla joko Elohimin asettama, toisen ihmisen asettama, tai itseaiheutettu.

Toisen ihmisen antama kirous voi olla joko tahallinen tai tahaton. Tahattomasta on hyvänä esimerkkinä Jaakobin asettama kirous vaimolleen Raakelille. Jaakob ei tiennyt että Raakel oli vienyt isänsä Laabanin kotijumalat. Kun Laaban kyseli niiden perään, Jaakob tiuskaisi "älköön jääkö eloon se jolta ne löydät". Laaban ei löytänyt niitä, mutta henkimaailma näki ja kuuli kaiken ja käytti sumeilematta avointa ovea tappaa Raakel seuraavaan synnytykseen.

Kaksi asiaa mahdollisti tämän. 1. Raakel ei ollut viaton, ja 2. Jaakob oli häneen nähden auktoriteettiasemassa.

Aviomies on vaimoonsa nähden auktoriteettiasemassa. Vanhemmat lapsiinsa nähden. Pomo alaisiinsa nähden. Opettaja tai valmentaja oppilaisiinsa nähden. Jopa lääkäri potilaaseen nähden, (jos potilas uskoo häntä).

Suurin osa vanhemmista ei ymmärrä valtaansa ja vastuutaan. Kun pieni lapsi kiukuttelee, kuulee vanhempien huokaavan: "tämän kanssa tulee vielä ongelmia". Tuollainen lause on kirous, itseään toteuttava ennustus. Koska vanhemmalla on auktoriteetti avata ja sulkea ovia, hän tällä lausunnolla avaa oven pimeydelle, jolla on sen jälkeen laillinen oikeus aiheuttaa ongelmia.

Eräs opettaja, (jolla lasi oli aina puolityhjä), raportoi vanhemmalle että lapselle tulisi vielä ongelmia murrosiässä. Jos vanhempi olisi myönnellyt nöyrästi: "niin, voi olla.." olisi lapsen päälle asetettu vahva kirous. Kahden ihmisen yhteinen ääneen lausuttu uskomus on aina vahva "sopimusrukous".

Matt.18:19 ..jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen..

Vanhemman auktoriteetti lapseen on suurempi kuin opettajan, kaverin, sisaruksen ym, joten vanhemman tulee kumota negatiiviset sanat positiivisilla. Ellei opettaja tai muu ammattilainen kykene rakentavaan ja rohkaisevaan palautteeseen, vanhemman on suoraan sanottava eriävä mielipide. Näin ovi lämähtää kiinni henkimaailmassa.

Matt.18:18 kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa (henkimaailmassa), ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa.

Tämä liittyy juurikin auktoriteettiin.

"Sopimusrukous" on tehokkain jos sopimuksen toinen osapuoli on kirouksen  kohde itse. Eräs tuttavani joutui opettajan kiusaamaksi ala-asteella. Lapsi ei kyseenalaista auktoriteettia, vaan olettaa olevansa itse syypää. Hän alkoi uskoa olevansa tyhmä, laiska ja inhottava, kuten opettaja hänet koki. Hänessä oli jotain pahasti vialla. Häpeän henki teki hänestä vetäytyvän ja ujon. Tällaiset roolit säilyvät usein läpi elämän. Rooli vaikuttaa opiskelumenestykseen, ammatinvalintaan, ryhtiin, hormonitoimintaan, ihan kaikkeen. Vasta vuosikymmeniä myöhemmin hän ymmärsi sanoutua irti ansasta.

Uskon laki kuuluu: "niin kuin uskot, niin sinulle tapahtukoon". Vihollinen käyttää sumeilematta uskon lakia hyväkseen. Kaikki mitä yhdessä anotaan (=uskotaan), se toteutuu. Myös negatiivinen. Kun auktoriteetti sanoo lapselle, "sinusta ei koskaan tule mitään", ja lapsi uskoo, kirous astuu voimaan.

Jokainen ihminen on yhteenveto hänestä sanotuista, ja hänen uskomistaan sanoista. Toistan: Jokainen ihminen on yhteenveto hänestä sanotuista, ja hänen uskomistaan sanoista. Herralla on suunnitelma jokaisen elämälle. Niin on vihollisellakin. Useimpien elämä on kombinaatio näistä kahdesta tahdosta.

Jos Herra saa jonkun elämässä vapaat kädet ravistella irti väärät uskomukset, kaikki vihollisen valheet, vasta silloin Herran tahto voi toteutua täysin. Vasta silloin ihminen voi olla täysin siunattu, eikä yhtään kirottu.

Koska sairauksien takana usein on valhe, ihminen paranee totuudella. Koska valhe (väärä minäkuva) on jo muokannut ryhtiä, lihaksistoa, hormonitoimintaa ja aivokemiaa, totuuden uskominen voi aiheuttaa voimakkaan fyysisen reaktion.

Eräs nainen meni herätyksen keskelle, kuuli raikasta uutta sanaa joka antoi toivoa. Ensimmäisessä kokouksessa hän alkoi täristä ja kouristella voimakkaasti, ja sitä jatkui pari tuntia. Hän parani vakavasta sairaudesta. Seuraavan päivän kokouksessa hän ei enää tärissyt, mutta koki suurta rauhaa ja läheisyyttä Herraan. Hän kysyi Herralta miksi oli tärissyt edellisenä päivänä niin rajusti. Herra vastasi: "Minun piti ravistella sinusta ulos valheet jotka olit uskonut itsestäsi".

Parantumisen esteenä oli väärä minäkuva. Väärä rooli. Vihollisen ase on nimenomaan valhe. Silmänkääntötemppu kuten taikureilla. Mitä käärme sanoi Eevalle? "ajattele, teistä tulisi Elohimin kaltaisia.." Valhe oli niin ovelasti piilotettu, että Eeva jotenkin unohti yhden pikku asian: He OLIVAT JO Elohimin näköisiä ja kaltaisia!


Jatkoa kirouksista, oireet ja syyt.