Näyttää että suuri enemmistö uskovista hyväksyy kirouksen alaisena elämisen. He hyväksyvät sairauden luonnollisena osana elämää. Hyväksyvät taloudellisen orjuuden, näköalattomuuden, juuri ja juuri selviämisen. Kurjuutta nimitetään jopa siunaukseksi.

Kaikki maailman kurjuus johtuu synnistä. Jokainen maailman sairaus johtuu synnistä. Jokainen kuolema johtuu synnistä. Kaikki köyhyys ja ahdistus johtuu synnistä. Jos ei yksilön omasta synnistä, niin vanhempien tai esivanhempien synnistä. Viimeistään kirous johtuu Aadamin ja Eevan synnistä. Ei ole koskaan ollut, eikä tule koskaan olemaan mitään muuta ongelmaa kuin synti. Ja syntiin on tasan yksi Vastaus: Elohimin Karitsa joka ottaa POIS maailman synnin.

Mutta ole hyvä äläkä retostele tällä tiedolla ellet pysty näyttämään sitä toteen. Älä varsinkaan viitsikään retostella sillä juutalaisen kuullen. Älä turhaan lausu Hänen nimeään. Sitä nimittäin on voimaton evankeliumi, nimen tekemistä tyhjäksi.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Vaatia ensin itselle, uskoa ensin itse! Jos Jeshua on Joku, Hänen on pystyttävä näyttämään se toteen. Hänen on avattava sokeana syntyneen silmät. Hänen on kasvatettava amputoituja raajoja takaisin, silminnäkijöiden edessä. (Sitä tapahtuu.) Ennen kaikkea; Hänen on puhdistettava omansa, niin että he noudattavat käskyjä ilolla - ja hylkäävät pakanuuden. (Sitäkin tapahtuu!) Kuinka tyhminä oikein pidämme juutalaisia? Tai uskosta osattomia? Tai itseämme.

Jos Herrasi ei oikeasti poista syntiä ja kirousta, alkaen omasta sielustasi ja ruumiistasi, unohda hänet! Jatka etsimistä. Se ei ollut Hän. Evankelioi vasta kun oikeasti löydät jotain. Vaikka silloin ei tarvitse enää "evankelioida". Ei Jeshuakaan evankelioinut, Hän OLI evankeliumi. Hän ei juossut ihmisten perässä, ihmiset juoksivat Hänen perässään.

Sama miten vahva kutsu sydämessä on, ei ole mahdollista antaa ennen kuin on saanut. Täytyy uskoa ensin itse. Usko on tekoja. Todelliset aidot kristityt janoavat TEHDÄ jotain, mutta eivät tiedä mitä. Heillä on kaasu pohjassa, mutta myöskin kytkin. Paljon meteliä, vähän tulosta. He rakastavat palavasti Herraa, mutta tarvitsevat ilosanoman että KÄSKYT ovat voimassa. Silloin kytkin nousee kun ihminen alkaa elää vanhurskasta elämää. Käskyjen tahaton rikkominen (tiedon puuttuessa) ylläpitää kirousta, vaikka sisimmässään he ovat täynnä rakkautta, uutta liittoa, voimaa.

Käskyt ovat voimassa, tämä on ilosanoma, se dynamiitti jota nyt tarvitaan. Tie Aadamin kirouksesta Aadamin Pojan siunaukseen on auki. Jos Hän on oikea Messias, Hän vaikuttaa puhtauden, halun pitää käskyt ja omistaa niiden siunaus. Kirous murtuu tehtäessä toisen Aadamin tekoja. Usko pelastaa, koska se muuttaa ihmisen (hengellisen) perimän. Ja kun perimä muuttuu, muuttuvat teot.