Raamattu kutsuu Jeshuaa Elohimin Sanaksi. Entäpä jos Messias, Jeshua, Pelastaja todellakin on Sana? Ei kuollut kirjain, vaan uskossa kuulijaan sulautunut Sana, toisin sanoen: uskottu ja todeksi eletty Sana. Entä jos Totteleminen todellakin pelastaa elämämme, kuten kaikki kirjoitukset alusta loppuun julistavat?

Esimerkki: Kolmannes Euroopan väestöstä kuoli mustaan surmaan. Mutta Euroopan juutalaisista vain aniharva. Toisin kuin valtaväestö, he näkivät vaivaa pitääkseen rotat erossa ihmisruuasta. Ihan vain siksi että Sana ilmoittaa ne saastaisiksi. Mikä heidät siis pelasti? Sana. Jeshua! Messias, Elohimin elävä, voimallinen, uskottu ja toteltu Sana.

Lisää esimerkkejä: Tiedämmekö että uskovien juutalaisten keskuudessa ei esiinny juuri lainkaan kohdunkaulan syöpää? Asuvat he sitten missä tahansa. Muuten se on lisääntynyt räjähdysmäisesti kaikkialla maailmassa. Jotakin he tekevät taas toisin kuin valtaväestö. Kyllä vain. Sanassa on kolme käskyä, jotka pelastavat heidät tältä sairaudelta. Kristityt lukevat samaa Raamattua, mutta katsovat tarpeelliseksi noudattaa vain YHTÄ noista kolmesta ohjeesta. Tämän yhdenkin käskyn ansiosta uskovilla kristityillä on paljon pienempi syöpäriski kuin ei-uskovilla kristityillä. Mutta silti heilläkin riski on paljon suurempi kuin juutalaisilla keskimäärin - ja hurjan paljon suurempi kuin uskovilla juutalaisilla!

Taaskin Sana pelastaa, konkreettisesti, ne jotka uskovat Sanan - eli siis suomeksi: ne jotka tottelevat Sanaa.

Miksi kristityt elävät todeksi vain yhden noista kolmesta ohjeesta? Koska uskonto sanoo niin. Meidät on rokotettu Pelastusta vastaan, niin että otamme Hänestä vain pari varvasta. Loppu on hylättävää ongelmajätettä.

Näännymme siis nälkään katetun pöydän äärellä. Uskontomme ei salli meidän syödä kuin pari Paavalin jaetta. Muu olisi lakihenkistä.

Mitkä ne kolme käskyä sitten ovat? Miesten ympärileikkaus, aviouskollisuus (myös ennen avioliittoa), sekä seitsemän päivän seksikielto kuukautisten alusta lukien. Ai kauheeta, nyt meni lakihenkiseksi. 

1) Ympärileikkaus laskee myös HIV tartunnan riskiä (ei uskovilla) heteromiehillä 60 prosenttia. Herpeksestä, hiivasta ja kymmenistä muista pöpöistä puhumattakaan. Teoriassa, yksikin vakavampi uusi pöpö voisi tappaa maailmasta kaikki ympärileikkaamattomat miehet ja jättää henkiin kaikki ympärileikatut.

(Huom. tämä ei ole mikään opillinen kannanotto ympärileikkauksen puolesta eikä vastaan, sillä en ole saanut kehoitusta kirjoittaa sellaista. Tämä on vain tunnettua historiaa ja lääketiedettä, siinä kaikki.)

2) Aviouskollisuus - sisältäen myös puhtaan nuoruuden - on tunnetuin ja kaikkien tutkijoiden myöntämä selviö syöpää aiheuttavan HPV viruksen estämiseen. Ihmistä ei ole suunniteltu kestämään monien eri kumppanien bakteerikantaa.

3) Seitsemän päivän seksikielto kuukautisten alusta lukien on yhtä paljon Herran käsky kuin "älä varasta". Mutta onko kukaan kuullut yhdenkään kristityn opettavan tätä? Joka tapauksessa tämä on ainoa selittävä tekijä tilastolliseen eroon ortodoksijuutalaisen ja sekulaarijuutalaisen välillä syöpäriskin suhteen. Tämä on viimeinen niitti joka laskee kyseisen syöpäriskin käytännössä nollaan.

Sana ON Jeshua. Me emme ymmärrä että Raamattu on Messias, Pelastaja. Lukeminen VOISI muuttaa ihan kaiken, tehdä meidät eläväksi. Mutta kuten Hänen ollessaan maan päällä, uskonto edelleen erottaa ihmisiä Hänestä.

Me olemme "hengellistäneet" Sanan, eli Jeshuan, irrottaneet Hänet tästä konkreettisesta maailmasta jonnekin pilvien päälle. Emme anna Hänen tulla lihaksi omassa elämässämme, niin että Hän näkyvästi saisi pelastaa elämämme osa-alueet, pelastukseksi muillekin kärsiville.

Jeshua itse aloitti työnsä ruohonjuuritasolta, ja jatkaa edelleen siellä. Häntä kiinnostaa ihmisen kärsimys, ei teologia. Hän sanoo että ellemme kuule (tottele) Häntä maallisissa asioissa, miten sitten kuulisimme (tottelisimme) Häntä korkeammissa asioissa. Ihminen on rakennettu siten.

On hyvä tietää jotain epäjumalien uskonnoista. Niissä nähdään jopa paljon vaivaa että saataisiin rikottua joka ainoa Tooran käsky. Miksi näin olisi, ellei teoissa olisi voimaa? On suorastaan silmiinpistävää, kuinka vaikkapa shamanismissa uhriporo on ehdottomasti kuristettava hengiltä. Veren on jäätävä lihaan joka syödään. Näin ihan siksi että Herran käsky kieltää syömästä verta.

Eräästä ihmisestä ajettiin ulos henkivalta, joka ennen lähtöään tunnusti muun muassa manipuloineensa uhrinsa ihastumaan tatuointeihin, niin että tällä oli pakottava halu ottaa niitä. Henkivallat puskevat ihmisiä aina käskyjen vastaiseen toimintaan. Ellemme tunne käskyjä, emme tiedä mikä henki tunteissamme milloinkin vaikuttaa. Miten voi antautua oikean Herran johtoon, ellei tunne Hänen ohjeitaan?

Eikö olisi siis tärkeää tuntea käskyt? Jos henkivallat tuntevat ne, eikö meidänkin pitäisi? Nekin käskyt jotka uskontomme on mitätöinyt.


male-circumcision-cuts-womens-cervical-cancer-risk