Jehovah Elohim ylentää kenet haluaa, mutta ehtona on totteleminen. Seuraava kertomus kuvaa kauniisti kuinka kolme oikeaa valintaa avasivat suuret ovet tavalliselle tallaajalle. Nämä valinnat olivat: 1) Ensihedelmien periaate. 2) Ei kompromissia. 3) Kaikki kunnia yksin Herralle.

Frank Edwardsin tarina

Tämä on inspiroivaa, nostavaa ja jännittävää, sillä tiedän että nämä periaatteet ovat jokaisen ulottuvilla. Sanan totteleminen avaa aina ovet yliluonnolliseen. Kannattaa tuntea Toora, että esim tunnistaa ensihedelmät, liittyivätpä ne mihin tahansa toimintaan. Kannattaa tuntea Tooran Henki, joka on kätkettynä moneen sivulauseeseen ja tarinan käänteeseen. Vain tuntemalla Tooran Hengen voimme kuulla Hänen reaaliaikaiset neuvonsa, jolloin esteet poistuvat. Ellemme tiedä mikä Häntä murehduttaa, ovet jäävät suljetuiksi. 

Pakana joka hyödyntää näitä Elämän lakeja, luetaan Herran silmissä Israelin jäseneksi. Eihän kukaan voi totella käskyjä ilman sydämen ympärileikkausta, niinpä totteleminen todistaa että Herra on hänet omakseen ottanut. Kuka tahansa voi hyödyntää näitä periaatteita, ne ovat vapaasti tarjolla. Ei tarvitse olla "uskova" kenenkään ihmisen mittapuulla. Joka hyödyntää Sanan salaisuuksia, on uskova, Herran mittapuulla.

Sanon tarkoituksella "hyödyntää" sillä niin se vain on, että Sanan noudattamisesta hyötyy aina itse eniten. Jos haluat itsellesi hyvää, lue Sana tarkoin ja tee juuri niin kuin siellä seisoo. Vaikka tulisit hengiltä kidutetuksi Sanaa totellessasi, se on silti mitättömän pieni tappio hyötyysi nähden. Käskyjä tottelemalla ei ikinä voi hävitä.

On uskoa tehdä Sanan mukaan. Tätä Paavali tarkoitti pelastavalla uskolla. Pelastava usko on uskoa että Elohim palkitsee ne jotka Häntä etsivät. Etsiminen on tottelemista, mitään muunlaista "etsimistä" hebrealainen Paavali ei edes ajatellut. Ja taas tulemme siihen että emme voi etsiä, ellemme tunne sitä Tooraa. UT ei kerro käskyjä uudestaan, se kehoittaa lukemaan Tooraa ja profeettoja. Uskomaan niihin. UT ei sisällä mitään "uutta", vaan se antaa entistä kirkkaamman syyn ja motivaation tutkia Tooraa ja profeettoja. UT kirkastaa uudella tavalla Tooran ilosanoman: Sanan ei tarvitsisi olla taivaassa tai meren takana. Hän voisi elää sinussa.