Filip.4:8 Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;

Matt.12:35 Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.


Uskoville satelee varoituksia. Älkää menkö judaismiin, sanotaan. Sanoutukaa irti kristillisestä hapatuksesta, sanotaan. Älkää kuunnelko mitään kristillistä opetusta. Eikä mitään juutalaista. Eikä messiaanista. Kuulkaa vain tätä täydellistä oppia, jossa ei ole virheitä.. Siis hetkinen.

Olen saanut ravintoa juutalaisten kautta. Olen kasvanut ja vahvistunut sillä ravinnolla. Sana on saanut luut sisälleen. Se ei tarkoita että ottaisin sieltä mitä tahansa. Herra on myös puhunut monenlaisten kristittyjen kautta. Olen löytänyt nöyrimmät ja hyvällä tavalla "köyhimmät" uskovat "menestysteologian" piiristä. Olen kuullut sananmukaisimmat opetukset "harhaoppisilta". Olen löytänyt suurimman armon "lakihenkisiltä". Listaa voisi jatkaa. Pointti on että Herra yllättää.

Opettajamme on Voitelu. Johannes sanoo ettemme ole kenenkään opetuksen (kontrollin) tarpeessa, vaan Jeshuan voitelu opettaa meitä. On opittava vain tunnistamaan voitelu. Jos tunnistaa rakkauden tunnistaa myös voitelun. Hänen lampaansa kuulevat Hänen äänensä. Ei ihmisiä tarvitse aidata ja varoitella joka ruohotupsusta. Nälkä ajaa etsimään.

Voitelun tunnistaa siitä että se on KAUNIS. Se on IHANA. Sitä katsoessa ei tule nälkä eikä jano. Heroinisti unohtaa piikkinsä. Kaikki turha sumenee, näemme vain että Elohim on HYVÄ. Väkijoukko ei lähtenyt Jeshuan luota edes syömään. Kun joku opettaa tai profetoi voitelussa, käy niinkuin opetuslapsille Emmauksen tiellä: sydämestä tulee palava.

Pitäisikö hylätä kaikki "väärin tuotettu" hedelmä? Parantumiset? Hetkessä kadonneet syöpäkasvaimet? Amputoidut raajat jotka kasvoivat sekunneissa takaisin, satojen silminnäkijöiden edessä? Syntymästään sokeat jotka saivat täydellisen näön? Kuurot jotka alkoivat kuulla? Heroinistit jotka vapautuivat kerralla, saatuaan annoksen Herran tulta suoraan suoneen? Kuolemaisillaan olevat aids potilaat, kuten mies joka painoi enää kolmekymmentä kiloa kun hänet kannettiin kokoukseen? Hän käveli omin jaloin pois ja meni hampurilaiselle. Leukemiaan kuoleva tyttö jonka elottomat silmät olivat syvällä kuopissa. Hän lähti säteilevänä opiskelemaan raamattukouluun.Itselle on mennyt jo kauan sitten selkäytimeen pysyä poissa sivuilta jotka tarjoilevat "paljastuksia" saarnaajista, seurakunnista, tai opeista. Ei sillä etteikö jossain paljastuksessa voisi olla perää. Siitä ei ole lainkaan kysymys.

Tämän pitäisi olla alkeita. Sana sanoo että saatana on "veljien syyttäjä". Pyhää Henkeä taas kutsutaan Puolustajaksi. Meidän on opittava erottamaan nuo äänet, ja varjeltava sydämemme, sillä sieltä elämä lähtee.

Mutta eikö ole hyödyllistä tietää? Olisi varmaan. Siinä on vain pikku ongelma.

Jeshua selitti mitä on Pyhän Hengen pilkka. Se on Jeshuan tekojen kyseenalaistamista, sitä että epäillään Hänen Beelsebulin voimalla ajavan ulos riivaajia. Katso vaikka kohdan asiayhteys (Matt.12). Hän sanoo siellä; jos valtakunta riitautuu itsensä kanssa, se EI voi pysyä pystyssä. Saatana ei aja ulos saatanaa. Se ei VOI tehdä hyvää hedelmää. Siksi hedelmä on lahjomaton tunnusmerkki.

Joka ei ole Jeshuan puolella, tukemassa HÄNEN työtään, vaan sanoo HÄNEN työtään saatanan työksi, se on Häntä vastaan. Siis kriitikko! Sitten Hän jatkaa: Sentähden Pyhän Hengen pilkkaa ei saa anteeksi. Hän siis suoraan sanoo että Pyhän Hengen toiminnan sanominen saatanan toiminnaksi on Pyhän Hengen pilkkaa, hajottamista jota ei saa anteeksi. Tämä on pelottavaa.

Jos on PIENIKIN mahdollisuus että jokin toiminta olisikin Herran alullepanemaa, olkoon miten outoa hyvänsä, on parempi pitää suunsa kiinni. Jeshua jatkaa; Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi. Viikunoita nyt vaan ei koota orjantappuroista.

Hän jatkaa; Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.

Huomaammeko että Hän puhuu edelleen niille jotka kutsuivat Häntä Beelsebuliksi? Hän on todella tuohtunut vikoilijoihin. Näihin "raitishenkisiin kriitikoihin"! Fariseukset vain arvioivat Jeshuan palvelutyötä oman palvelutyönsä näkökulmasta, ja ihan oikeutetusti totesivat: väärin ajettu riivaaja! Väärin parannettu sairaus!

Näitä fariseusten ylläpitämiä mustia listoja on netti pullollaan. Heillä on "täydellinen" oppi.. mutta ei hedelmää. He eivät tuo hyvän runsaudesta esiin hyvää. Eivät kiitä Elohimin töistä, vaan valittavat kaikesta: "hän paransi sapattina".  "Siellä oli tilisiirto lappuja sivupöydällä". "Siellä huudettiin". "Siellä juostiin ihmeiden perässä". Jne, jne.

Kenestäkään muista Jeshua ei käyttänyt yhtä vihaisia sanoja kuin näistä negatiivisuuden suoltajista. Hän suojelee Pyhän Hengen kunniaa! Pyhällä Hengellä on oikeus toimia eri tavalla kuin ihminen odottaa.

Älkää murehduttako Pyhää Henkeä. Hän on Puolustaja, Hän vaikenee ja lähtee surullisena pois jos liitymme veljien Syyttäjien kuoroon. Kun on kyse voidellusta Herran palvelijasta, syytös kohdistuu Pyhään Henkeen, ei ihmiseen. Me kritisoimme Hänen valintaansa.

Meillä voi olla tarkat kirjoittamattomat säännöt miten Pyhä Henki saa toimia ja miten ei. Jo ovella Hänelle laitetaan suukapula ja pakkopaita. Tervetuloa Pyhä Henki. Kiitos ettet järkytä meitä mitenkään.

Mistä johtuu että juuri ne jotka tuottavat eniten hedelmää, saavat eniten lokaa niskaan? Koska heistä sanotaan: Beelsebulin voimalla se huijarisaarnaaja ajaa ulos riivaajia, parantaa sairaita, vihollinen saa ne ihmiset tulemaan kokouksiin, ottamaan vastaan pelastuksen, tekemään parannusta syntielämästään. Vihollishenki johtaa ne ihmiset elävään suhteeseen Raamatun Herran kanssa.. Really? Saatanako ajaa ulos saatanan, ja ohdakkeista kerätään viikunoita?

Ai niin, sitten oli se sotku lahjoitustilien kanssa, sitten on se vääränlainen käsien asento, se väärän värinen puku, se hypnoottinen musiikki joka saa ihmiset antamaan rahaa, sitten on ne urheiluautot ja suihkukoneet.. sitten ne oudot ilmiöt, joita en ymmärrä, ne ovat siis varmasti saatanasta koska minulle ei ole koskaan tapahtunut niin. Väärin tuotettuja viikunoita!

Jos tietäisin että jostakusta esim sanan opettajasta EI ole yhtään ruodintasivua ja jättiskandaalia netissä, kiertäisin sellaisen opettajan kaukaa. Vihollinen ei tuhlaa aikaa kuolleisiin.

Entäs kaikki se mitä meille EI kerrota. Entä ne miljoonat dollarit jotka menivät nälkäisten lasten ruokkimiseen. Entä ne paastot ja läpi yön kestävät rukoukset, ne pitkät taistelut joilla avattiin tie monien pelastukselle. Milloin kriitikko viimeksi paastosi rakkauden ja säälin motivoimana, vastassaan koko helvetin arsenaali. Milloin hän viimeksi käytti omaa lahjaansa, hintaa miettimättä.

Voitelu EI ole ilmaista. Melkein kuka tahansa meistä voi saada tehtävän ja voitelun, JOS on valmis menettämään sen vuoksi kaiken. Hyvin harvoin Herra löytää vapaaehtoisia. Yleensä Hänen on "pakotettava" joku tehtävään. Hän kutsuu, anelee ja käskee, kunnes kutsuttu ei enää jaksa vastustaa vaan suostuu edessä olevaan helvettiin. Useimpien voideltujen maanpäällinen elämä tuhoutuu lopulta tavalla tai toisella. Vihollinen väijyy heitä yötä päivää, vuodesta toiseen. Heitä lyödään, heistä valehdellaan, heitä viedään oikeuteen, heitä syytetään milloin mistäkin, heitä vihataan ja mustamaalataan. Mutta heillä ei ole vaihtoehtoja, heillä on kutsu.

Läppärin ja kahvikupposen äärellä mukavasti löhöävä kriitikko ei tiedä kuinka Hän pahoittaa Hengen mielen kaivelemalla kutsutun jokaista virhettä, joita tämä valtavan paineen alla voi tehdä.


---------------------------

Esimerkki farisealaisesta väitteestä:

Eräästä evankelistasta kerrottiin jo vuosikymmen sitten hyytävää kummitustarinaa, kuinka tämä harhaoppinen saarnaaja oli käynyt Kathryn Khulmanin haudalla ja kokenut siellä voitelun läsnäolon. Hän kertoi nähneensä kaksi suurta enkeliä vartioimassa hautaa. Viimeinen tikki oli että hän sanoi paikan voitelun tulevan ruumiista.

Missä kohtaa kertomusta synti tapahtuu? Ei ole vainajien palvontaa nähdä enkeleitä tai kokea Herran Voiman läsnäoloa. Se että voitelu tuli ruumiista kuulostaa ensin oudolta. Kunnes muistaa kuinka Elisan luissakin oli vielä tarpeeksi voitelua herättämään kuollut (2.Kun.13). Herra ei kutsumistaan ja armolahjojaan kadu. Voitelu on fyysinen asia. Kaikki jotka koskivat Jeshuaan tai Hänen vaatteisiinsa paranivat, sillä Hänestä fyysisesti lähti Voima joka paransi kaikki.

Se että enkelit vartioivat hautaa tuo mieleen Mooseksen ruumiin josta enkeli joutui taistelemaan saatanan kanssa. Miksi saatana haluaisi varastaa voidellun ihmisen ruumiin? Eikö Mooseksen ruumis ollutkaan arvotonta materiaa? Olisiko saatana halunnut käyttää voitelua joka yhä oli tuossa ruumiissa?

Miksi Joosef ja Jaakob pitivät niin tärkeänä että heidän ruumiinsa viedään pois Egyptistä ja haudataan Makbelan luolaan? Miksi sanassa pidetään erittäin häpeällisenä jos joku jää asianmukaisesti hautaamatta?

Nämä kysymykset nousivat esiin kun mietin onko synti / harhaoppista sanoa että voitelu tuli ruumiista maan alta. Totesin että paljon suurempi synti on etsimällä etsiä ohdakkeita viikunoiden kuoren alta.