Matt.15:11 Ei saastuta ihmistä se, mikä menee suusta sisään; vaan mikä suusta käy ulos, se saastuttaa ihmisen."
15:12 Silloin opetuslapset tulivat ja sanoivat hänelle: "Tiedätkö, että  fariseukset loukkaantuivat kuullessaan tuon puheen?"

Miksi juuri fariseukset loukkaantuivat. Koska heidän syntinsä oli puhua pahaa. Se koira älähtää..

Kun kahvipöydässä juorutaan ihan vain pari sanaa jostain ihmisestä, tuntee kuinka Pyhä Henki poistuu paikalta. Tilalle tulee kylmä ankea tunne. Lievä levottomuuden tunne. Ei sanojen tarvitse olla edes pahoja, sellaisia vain joita ei sanottaisi jos kyseinen henkilö istuisi pöydässä. Se riittää. Puhu aina niin kuin KAIKKI olisivat paikalla, sillä joka sana julkaistaan.

Törmäsin jossain linkkiin jonka avasin pariksi sekunniksi. Sivun missio oli levittää "ilosanomaa" että eräs Herran uskollinen palvelija oli langennut haureuteen. Tunsin kuinka jotain tapahtui noiden parin sekunnin aikana. Suljin linkin samantien, mutta liian myöhään. Koko päivän vallinnut rauha ja ilo oli poissa. Rukouksen Henki oli poissa. Sivu oli saastainen.

Älkää murehduttako Elohimin Pyhää Henkeä. (Ef.4:30) Tuon Paavalin hartaan pyynnön asiayhteys on juurikin puhe ja uskovien ykseys! Paavali varoittaa riettaasta puheesta, joka ei rakenna eikä hyödytä ketään. Hän kehoittaa laittamaan pois valheen ja puhumaan totta lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä.

Vikoilu ja pahan etsiminen Herran käytössä olevista henkilöistä ei ole rakentavaa, eikä hyödyllistä, koska se ei koroita Herraa. Se pienentää Herraa ja koroittaa vihollista.

Monet jotka lukevat noita ruodintasivustoja alkavat pelätä niin että torjuvat kaiken yliluonnollisen varmuuden vuoksi. Pelko on yksi uskon muoto. Koska hengellinen laki on että usko tulee kuulemisesta, on myös selvää että pelko tulee kuulemisesta. Jos altistamme korvamme valheelle, on luonnonlaki että alamme ennen pitkää uskoa siihen. Näin kävi Eevallekin.

Uskolla ja pelolla on sekin yhteinen piirre, että niillä on voima toteuttaa itsensä.  Job sanoi: "se mitä pelkäsin, se minua kohtasi". Uskon sanoissa on luova voima siirtää vuoria. Niinpä, jos vihollinen saa meidät uskomaan että jotain pahaa tapahtuu, meidän uskomme mahdollistaa tuon pahan.

Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen Herralle, mahdoton vastaanottaa Häneltä mitään. Juuri tähän Pyhän Hengen mustamaalaajat pyrkivät. He varastavat epävarmoilta sen mitä Herra haluaa antaa. He viettelevät ne jotka uskovat ja vetävät näin myllynkiven kaulaansa. He syöttävät meille ajatuksen että kaikki hengen liikehdintä on saatanasta. Uskallamme istua korkeintaan körttiseuroissa, sielläkin säpsähdämme jos joku sanoo aamenen vähän liian kovaa.

Se mihin huomiomme kiinnitämme hallitsee elämäämme. Huomion tulee olla Jeshuassa, ei saatanan toiminnassa. Jos seuraamme Jeshuaa, ja näemme vain Hänet, voimme nostaa käsin käärmeitä, juoda myrkkyä, eikä mikään meitä vahingoita. Toisin sanoen; voimme mennä vahingossa spiritistien kokoukseen, (jos vaikka kakkulat jäi kotiin) eikä mitään pahaa tapahdu! Puhtaille kaikki on puhdasta. Ei puhdasta ihmistä voi vahingoittaa ulkoapäin!

Yli kaiken varottavan, varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.

Ihmisen sisältä, sydämestä lähtee myös kaikki paha mikä saastuttaa. Itseämme meidän tulee pelätä, omia sanojamme, sillä ne saastuttavat. Ne ovat se eksytys. Ja sydämen kyllyydestä suu puhuu, eli pidä sydämesi puhtaana epäuskon ja pelon tyrkyttäjistä, niin suusikaan ei puhu pahaa, etkä saastu. Ole viaton kun kyyhkynen, oleta kaikista lähtökohtaisesti hyvää. Älä usko pahaa veljestä, ellei hän itse sitä tunnusta sinulle.

Nettisurffailumme tulee olla kosher. On opittava erottamaan puhdas epäpuhtaasta. Saastaisesta ruoasta saa loisia ruumiiseen ja saastaisista sivuista saa loisia henkeen. Kavahtakaa fariseusten ja saddukeusten hapatetta. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan. Saastaisille lähteille on oltava nollatoleranssi.

Mitä fariseusten hapatus oikein on. Katsotaanpa miten se ilmeni.

Matt.15:1 Silloin tuli fariseuksia ja kirjanoppineita Jerusalemista Jeshuan luo, ja he sanoivat:
15:2 "Miksi sinun opetuslapsesi rikkovat vanhinten perinnäissääntöä? Sillä he eivät pese käsiään ruvetessaan aterialle."
15:3 Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Miksi te itse rikotte Elohimin käskyn perinnäissääntönne tähden?

Juuri ennen tätä Jeshua oli ruokkinut tuhatmäärin ihmisiä erämaassa, muutamalla kalalla ja leivällä. Tapahtumasta varmasti kohistiin ja fariseusten oli täytynyt kuulla siitä! Jokainen normaali ihminen hämmästyy kuullessaan että todistetusti on tapahtunut suuri ihme. Kuulijasta riippuen hän joko innostuu ja ylistää Elohimia, tai pelkää ja etsii armoa. Mutta nämä fariseukset eivät tehneet kumpaakaan! He tulivat sanomaan Jeshualle: saastutit sitten tuhansia ihmisiä erämaassa, kun söitte pesemättömin käsin! He eivät reagoi, he eivät NÄE Jeshuan ihmettä, vaikka se lyötäisiin päin näköä, sensijaan HE NÄKEVÄT ONGELMAN.

Fariseukset olivat paikalla temppelissä, kun miehen kuivettunut käsi kasvoi ja oikeni normaaliksi. Samoin he näkivät omin silmin että koukkuselkäinen rouva suoristui täysin ja ylisti Elohimia vetreänä pomppien. Kansa ympärillä varmasti nauroi ja itki, haukkoi henkeään ja ylisti Herraa. Minä ainakin itkisin kuin vesiputous nähdessäni tuollaista. Terveen ihmisen koko olemus reagoi yliluonnolliseen rakkauteen, joku alkaa täristä, joku putoaa polvilleen tai pyörtyy! SE on TERVETTÄ reagointia!

Miten kyyninen, uskonnollinen ja paha ihmisen oikein täytyy olla, että ei innostu, ratkea riemuun ja kiitä nähdessään tuollaista, vaan toteaa kuivasti: "jaha, paransit sitten sapattina!"

Miten kyyninen, paha ja uskonnollinen ihmisen täytyy olla, pitääkseen ruodintasivuja netissä? Sokeat saavat näkönsä, kuurot kuulevat, halvaantuneet juoksevat, ja "raitishenkisen kriitikon" ainoa reaktio on: "siellä kokouksessa oli epäjärjestys ja joku söi eväitä takarivissä". Siis tämä on ihan totta, heillä on perinnäissääntö että kokoussalissa ei saa syödä eväitä! He hylkäävät Elohimin käskyn perinnäissääntönsä takia. He siivilöivät hyttysen mutta nielaisevat kamelin.

Heillä on myös perinnäissääntö että Herran läsnäolossa ei saa nauraa. Eikä täristä. Olisi mielenkiintoista tietää heidän mittarinsa, mikä on liikaa naurua ja mikä on sopivasti. Miten he sitten täyttävät käskyn; iloitkaa aina Herrassa? Kenties pieni hymähdys on sopiva raitis tapa iloita. Entä mikä on sopiva määrä tärinää, saako kädet vähän täristä, jos polvet ei lyö loukkua?

Entä minkä verran saa huutaa? Kai he huomioivat että afrikkalaiselle tai latinolle pitää olla eri mittari kuin skandinaaville? Kulttuuriero nääs. Entä jos suomalaisen sydän on afrikkalainen tai latino, pitääkö hänen silti hillitä ilonsa ja riemunsa?

Sitä on fariseusten ja saddukeusten hapatus. Se on muuten ainoa harhaoppi josta Jeshua varoitti! Ulkokultaisuus. Elohimin käskyjen rikkominen perinnäissääntöjen varjolla. Kyynisyys ja reagoimattomuus Pyhän Hengen antamaan hyvään. Sokeus sille mitä Elohim tekee. Kamelien nieleminen. Pahan kaivaminen kaikesta ja pyrkimys KONTROLLOIDA ihmisiä varoittamalla heitä Herran toiminnasta. Kateus.

Joh.12:19 Niin fariseukset sanoivat keskenään: "Te näette, ettette saa mitään aikaan; katso, koko maailma juoksee hänen perässään."


Hei, kommentoikaa ihmiset!