Seuraava on omia pohdintojani, ei mitään ilmestystä eikä saatua sanaa. Olkaamme kaikki vapaat kokemaan asiat eri tavoin.


Niin, mitä väliä miten Raamatun Herraa kutsutaan? Minä olen tässä blogissa käyttänyt paljonkin Jeesus-nimeä ja Jumala-sanaa. En käytä enää.

Mitä suomen kielessä tarkoittaa sana "jumala"?

Monet tietävät Ukko ylijumalan. Kyseessä oli hedelmällisyyden, taivaan ja ukkosen "jumala", siis ylimmäinen haltija, henki. Virolaisilla hän oli Uku, eli taevataat (taivaanisä) tai jumal. Mareilla (suomensukuinen kansa) on myös Guku jumo, eli ukko jumo. Bjarmeilla hän on jomali. Latvialaisten hedelmällisyysjumala on "jumis".

Kaikkia näitä jumoja on palveltu sairailla menoilla, niin vakkajuhlissa, jouluna kuin juhannuksenakin. Suomen sana "jumala" viittaa kaikissa sukukielissä tähän samaan herraan. Jumala ei siis ole yleisluontoinen, mille tahansa haltijalle tai keijulle käytetty nimitys.

Ukkonen tarkoittaa Ukko ylijumalan ilmaa. Säätilaa on myös sanottu jumalanilmaksi. Jo sana ukkonen kertoo että nimitys jumalanilma ei viittaa mitenkään Raamatun herraan.

Yleensäkään sana jumala ei suomen kielessä liity mitenkään Raamatun herraan. Tämä on hieman vaikea asia, mutta se on fakta.

Ukko ei ole mikään nimi, vaan kiertoilmaus, ettei tyypin pyhää nimeä olisi turhaan lausuttu. Ukko tarkoittaa vanhaa ja kunnioitettua miestä, samaa juurta on sana ukki.

Alunperin sana ukko juontanee hebrean kielestä, kuten tuhannet (!) muutkin suomalaiset sanat. Ukko ja kukko ovat käskijöitä, säätäjiä - ja hebrean sana käsky, säädös on chuch. Se tulee verbistä joka tarkoittaa säätää, hallita, käskeä. Sana chuch esiintyy esim 3.Ms.26:46 "Nämä ovat ne käskyt, säädökset ja lait, jotka Herra asetti.."

Ukko on siis ylin herra, käskijä. Häntä on palveltu Raamatusta tutuilla menoilla - nimittäin samoin kuin Baalia. Kirkonmäet olivat ennen kristinuskoa uhrikukkuloita, juuri niitä joista luemme Kuningasten kirjasta tai Jeremiasta. Ellet näe yhteyttä, ota huomioon että noille kukkuloille noustiin myös täsmälleen samoina vuodenpäivinä kuin muinaisessa Samariassa. Sattumaa? Ja mikä hassuinta, noille kukkuloille noustaan EDELLEEN täsmälleen samoina vuodenpäivinä, kuten jule aattona ja pääsiäissunnuntaina.. VAIKKA Sana nimenomaan kieltää menemästä kyseisille paikoille kyseisinä päivinä.

Ellei uhrikukkulat, pyhät lehdot, (eli asera-karsikot), samat uhrimenot ja samat juhlapyhät merkkaa mitään, niin miten olisi suora yhteys nimien välillä?

Taivasta tarkoittava suomalaisugrilainen sana on "ilma".

Vanha suomalainen jumaluus "Ilmarinen" tarkoittaa siis "taivaallinen", taivaan herra. Taivaantaatto on Ukko Ilmarinen. Tiedämmme tämän myös siitä että sukulaiskansoilla Ilmarinen vetää Ukon roolia. Ilmarinen on permiläisille Inmar ja vepsäläisille Ilmen. Täsmälleen sama ukkoshahmo, "taivahan takoja" tunnettiin etelämpänä nimellä Enlil (ilman, eli taivaan jumala). Enlilin nimi juontuu Enmeristä. Ja Enmer (seemiläisittäin Namurrud) on Nimrod. Näin lyhyt matka on suomen Ukko Ilmarisesta Raamatun Nimrodiin!!

Raamattu nääs ei ole satukirja, vaan historiankirja.

Nimrod oli Baal-kultin alku. Baabelin kaupungin rakentaja, sekä Baabelin uskonnon perustaja. Ukko jumo (Ilmarinen) on suomalaisugrilaisten ikioma Baal (Nimrod).

Kun tiedämme että tätä käskijää on palveltu samoin kuin Baalia, ei ole mikään ihme että Ukon yksi nimi on ollut Perkele.

Miksi luulimmekaan että "perkele" on suomen kielessä kirosana eli voimasana? Ei suinkaan siksi että se tarkoittaisi jotain hiilihankopirulaista - vaan koska se oli ylijumalamme pyhä nimi!

Eikä nimeä saanut turhaan lausua. Siksi sen asiatonta käyttöä paheksuttiin ja nimeä huudettiin avuksi vasta tositarpeessa. Tositarve saattoi olla kova kipu, tappelu, tai vääryyden kohteeksi joutuminen. Nimessä oli voimaa ja on edelleen, kuuntele vaikka viikonlopun iltaelämää. Lapsikin tunnistaa tuon nimen latauksen ensikuulemalta.

Yhteenveto: Ukon nimi on perkele ja hän on suomalaisten "taivaallinen isä". Häneen on viitattu sanalla "jumala".

Balttien Ukko ylijumala on tunnettu nimellä Perkuna.

Nyt koko jutun pointti: Suomen kielessä "jumala" on siis vain yksi monista kirosanoista, joista yksi piti valita kun katolisuus rantautui Suomeen.

Perkele-nimeä pidettiin liian pyhänä, eikä sitä haluttu lausua, niinpä katolisten päähaltijaa alettiin kutsua korvaavalla, mutta yhtä rumalla nimellä "jumala".

Suomen kielessä "juma" on edelleen voimasana, samoin loitsu "juma(l)auta". Ei tuo rukous ole peräisin kristilliseltä ajalta kuten äkkiä luulisi. Vanhempaa perua on myös vala "jumankaut(t)a".

Miltä tuntuisi jos seurakunnan kokouksessa puhuja käyttäisi Herrasta nimeä Beelsebul tai Perkele? Puhujanpöntöstä kuuluisi: "Alussa Perkele loi taivaan ja maan... " Se särähtäisi monen korvaan, kuulostaisi jopa pilkalta. Emme huomaa että teemme melkeimpä samoin käyttäessämme termiä "jumala". Me itse asiassa sanomme: Alussa Seppä Ilmarinen takoi taivaan ja maan.. Julistamme kultaisen vasikan, eli Nimrod-Baalin tehneen kaikki Elohimin teot. Eikö se ole tekijänoikeuden loukkaus?

Seuraava jae ratkaisi asian lopullisesti: 2Ms.23:13 "Vierasten jumalien nimiä älkää mainitko, älköön niitä kuuluko teidän huuliltanne."

Tuo jae on kyllä aika hauska suomen käännöksissä, sillä jos jaetta tottelee, sitä ei voi edes suomeksi lukea.. Olenkin jo pitkään laittanut Sanaa lukiessani jokaisen "jumala" sanan kohdalle mielessäni "Elohim".

Tätä aihetta tutkittuani en voi enää jatkaa Kuninkaani kutsumista rumilla nimillä. Viis siitä miten monta vuosisataa on tehty väärin, sitä ei ole pakko jatkaa.

Myös lasten Raamattua lapsille lukiessani luen jumala-sanan kohdalla automaattisesti Elohim. Aluksi se piti tehdä väkisin. "Elohim" ei ollut äidinkieltäni. Mutta "jumala" sanasta tuli ruma, eikä tuo örkki ansaitse kunniaa Adonain ihmeistä. Lapsena oikeat sanat on helppo kylvää sydämeen, aikuisena se vaatii enemmän maanmuokkausta. Siksi me vanhemmat olemme tärkeän valinnan paikalla. Kuinka arvokas perintö ja rikkaus onkaan, jos sanat kuten "sapatti", "hanukka", "Jeshua" tai "Elohim" tulevat sydämen kieleksi. Pienet asiat sitovat tai vapauttavat elämäämme.Muinaissuomalainen tuontiuskomme

Baal Suomessa

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalaisten_muinaiset_jumalat