Me hebrealaiset asumme kaukana toisistamme ja usein vailla seurakuntayhteyttä. On ihmeellistä miten meidät silti ravitaan ja nostetaan, yhä uudelleen. Assyrian erämaissa tarvitaan vettä, tuulta, viljan ihmettä. Tarvitaan uusia sulamisvesiä ja uusia lähteitä. Evankeliumi ei ole Matteus, Markus, Luukas, ei se ole sanoja. Evankeliumi on ihminen joka saa jotain suurta, niin että sen muutkin näkevät. Ilman ihmistä ei ole evankeliumia.

Teoria ei riitä. Oppi ei riitä. Hebrealaisuus on arkea, elämää, jossa on värit, hebrealaisuus on hengittämistä, itsensä löytämistä, kotiinpaluuta. Kivun rohkeaa kohtaamista väkevän Toivon tähden. Hebrealaisuus on ikiroudan ja lumien sulamista. Jokainen tarina on evankeliumi. 

Voin suositella yhtä tarinaa, kirjaa jonka juuri luin. Kirjan nimi on Katse ikuisuuteen - Markus Mikaelin evankeliumi. Kirjoittaja Markus Nurmesniemi. Tarinaa oli mielenkiintoista lukea kirjoittajan äärimmäisen tarkan näkökyvyn ansiosta. Kuinka totta ovatkaan huomiot vaikka pelon hengestä tai lasten ja vanhempien suhteista Suomessa.

Kuinka rehellisyys tekee kipeää ja asioiden kohtaamista lykätään vuosia. Mieluummin vaikka kanavoiden pettymykset fyysisiksi vaivoiksi, sen sijaan että vuodattaisimme pohjimmaisen tuskamme kokonaan Hänelle joka yksin voi parantaa. Itse en ainakaan tuohon rehellisyyteen kykene kuin pieni pala kerrallaan. Mutta rohkeudesta lukeminen on evankeliumia parhaimmillaan. Ehkä joskus pystyn kirjoittamaan omankin evankeliumini.


Kirjan takakannen esittely

”Jumala on rakkaus. Hän on rakkauden lähde, ehdottoman ja pyyteettömän rakkauden alku ja juuri. Hän rakastaa sinuakin. Jumala rakastaa joka ikistä ihmistä. Hän ei välitä siitä millainen olet henkilönä, tai mitä olet elämässäsi tehnyt. Hän rakastaa jatkuvasti ja ehtymättä voimalla, joka menee yli ihmisen käsityskyvyn. Se vain yksinkertaisesti on ihmismielelle käsittämättömän suurta rakkautta.”

Markus Mikael koki jo lapsena Jumalan läsnäolon, mutta myös Vihollisen hyökkäykset. Hän sai lapsesta asti kamppailla pimeyttä vastaan. Torjuttuaan hengellisen heräämisen nuoruudessaan Markus joutui vaeltamaan pitkän ja raskaan korpivaelluksen, joka johti lopulta syvään ja vaikeaan uupumukseen kesällä 2011. Tuosta uupumuksesta alkoi kuitenkin hänen etsikkotiensä, joka johti lopulta kohtaamiseen itse Herran kanssa. Jano totuuteen ja aitoon Jumalasuhteeseen johti hänet etsintään, joka vei uskonperustuksille ja alkuperäisille juurille asti. Israelin Pyhä alkoi avaamaan Sanaansa ja opettamaan tuhansia vuosia sitten kirjoitettuja Pyhiä Kirjoituksia. Samalla aukeni kirkon synkkä historia sekä sen irtautuminen uskon alkuperäisiltä juurilta. Herra paljasti korvausteologian sekä sen syvälle juurtuneet vaikutukset tämän päivän kristikunnassa.

Katse ikuisuuteen – Markus Mikaelin evankeliumi on omaelämänkerrallinen todistus siitä kuinka Jumala pelasti Markuksen syvistä vesistä, masennuksen, riippuvuuksien, New Agen ja sairauksien kierteestä. Se on myös todistus siitä, kuinka Markus rukoiltuaan Jumalaa viemään hänet uskon todellisille juurille sai kulkea Herran opetuksessa ja johdatuksessa Sanan ja historian sisälle.

”Kaikki mitä tähän kirjaan on kirjoitettu on tehty rukouksessa ja Pyhän Hengen johdatuksessa. Hengen johdatuksessa olen tehnyt myös kaikki poistot, lisäykset ja muokkaukset.  Kun luet tätä kirjaa, muista tämä asia. Tämä kirja on sanoma Herralta sinulle, ei minulta sinulle.” Markus Mikael


Kirjaa voi tilata Elisa Takalalta osoitteesta takalan.elisa(at)gmail.com. Hinta on 16 euroa, eli ei kovin suuri investointi.

Jos sinulla on todistus, tarina, jotain jaettavaa, voin julkaista sen myös täällä blogissa. Yhteystietoni löytyvät oikeasta reunasta. Täällä käy edelleen yllättävän paljon vierailijoita joka päivä, vaikka en ole kirjoittanut mitään aikoihin. Uskon että monet kävijät ovat nälkäisiä, janoisia, he ovat todellisia aitoja ihmisiä, matkalla omille, perheensä ja kansansa juurille. Pois uskonnosta - todellisuuteen. Elämämme ovat kytketty yhteen, emme voi menestyä yksin.