Kopioin tähän Tellervo Nybergin suomennoksen.
 
 
 
KUN TOTUUTTA EI SAA KERTOA
Julkaistu 1 elokuuta, 2014.
 
Myöhään tiistai iltapäivällä 29.heinäkuuta, pääsi italialainen (mies) toimittaja Gabriele Barbatin rajan yli Gazasta Israeliin. "Ulos Gazasta ja kauaksi Hamasin kostolta." Väärin asennettu rakettisytytys tappoi lapsia eilen Shatissa. Todistajat: "Gazan aseistetut miehet ryntäsivät sinne ja korjasivat heti pois sirpaleet", kirjoitti hän välittömästi uutisenTwitterissä. 
 
Mihin hän viittasi oli räjähdys palestiinalaispakolaisten leikkipaikka leirillä al-Shati maanantaina. Hamasin tiedottaja sanoi, että kymmenen lasta kuoli, kun Israelin miehittämätöntä lentokone ampui ohjuksen paikassa, jossa lapset olivat leikkimässä. Israelin puolustusvoimat (IDF) kuitenkin kiistää, ettei se ole tehnyt yhtään hyökkäystä sillä alueella ja väitti sen sijaan, että yksi terroristijärjestö Islamic Jihadin suuri raketti oli väärin sytytetty ja putosi nimenomaan juuri pakolaisleirille.  Noin 10-15%  yli 2900 ammutuista raketeista joita terroristit ovat ampuneet Gazasta Israeliin, on pudonnut 8 heinäkuusta lähtien sisälle Gazan omalle alueelle, joka on Hamasin hallussa. IDF:n selitys tapahtumasta on varsin uskottava! Koska Gazan alueella olevat toimittajat eivät vahvistaneet tietoa, niin tapausta ei pidetty uskottavana kun rakettiräjähdys pääsi uutisten kautta kuluttajien tietoon, esimerkiksi Ruotsissa. Sen sijaan Hamasin linja syytti Israelia suorittamastaan verilöylystä lapsia kohtaan. 
 
Vasta kun toimittaja Gabriele Barbatin onnistui pakenemaan Gazasta, uskalsi hän raportoida totuuden: "Lasten leikkikentällä Al-Shatissa, palestiinalaisten raketti tappoi lapset, johon oli tullut sytytyskatko."  Eikä siinä kaikki: "Terroristit raivasivat kaikki todisteet pois paikalta ja sitten laittoivat lasten kuolemat Israelin tilille!" 
 
Tapaus osoittaa, miten raportointi Gazasta sensuroituu journalistien keskuudessa, koska he pelkäävät kostontoimenpiteitä Hamasilta jos he rikkovat terroristijärjestön medialle antamia toimintaohjeita. On kiellettyä ottaa kuvia esimerkiksi, aseistetuista Gazan sotilaista, Hamasin kuolleista jäsenistä- ja rakettien ampumis kuvia Gazan alueelta Isareliin. Reportterit, jotka ilmaisevat kritiikkiä Hamasia vastaan, ​​uhkaillaan ja siksi toimittajat ovat useaan otteeseen saaneet poistaa viestejään Twitterissä ja jopa uutisten ja lehtien toimituksissa ovat joutuneet pyyhkimään toimittajien negatiiviset raportti artikkelit internetistä. Siksi on hyvin vähän kuvia, jotka kertovat palestiinalaisten Gazassa, osallistuneet sotatoimiin. Gazan alueelta ei saa kuulua kriittisiä ääniä ​​Hamasin brutaalista taktiikka vastaan, eikä myöskään raportoida kyynistä käyttöä ihmiskilvistä. On kuitenkin julkaistu rajaton määrä kuvia loukkaantuneista ja kuolleista siviileistä ja sitähän Hamas juuri haluaa. Suuri joukko Ruotsin sanomalehdistä on kritikoimatta liittyneet terroristijärjestön puolelle ja jopa julkaisevat kuvia kuolleista lapsista. 
 
Uutistenraportoimisen jälkeen uutiset Gazasta olisi siksi pidettävä mielessä, että Hamasilla on erittäin vahva vaikutusvalta vaikuttaa kuvan alkuperäiseen todellisuuteen, lähettäessään kuvia mediaan. Mitä terroristijärjestö päättää, mikä heidän mielestään on heille edullisinta raportoida, niin ei luonnollisestikkaan voi toimittajilta paikanpäällä vaatia että olisivat puolueettomia. 
Kääntänyt vapaasti suomeksi Tellervo Nyberg.
Lähde;Paul Widen
Jerusalem