Vav (V-äänne) on naula, vaarna tai koukku. Vavin tehtävä on siis kiinnittää tai yhdistää jotain. Se on vaarna jolla teltan köydet kiinnitettiin lujasti maahan. Ne ovat vaarnoja jolla ilmestysmajan kankaat pysyivät paikoillaan. Ilman tätä kirjainta ei voida rakentaa mitään kestävää.

256px-Hebrew_vav.svg.png


Muinainen vav näyttää telttaköyden tapilta, ja sellainen se onkin. Sanan mukaan on telttoja jotka puretaan pian, kuten nykyinen maallinen olemuksemme. On myös telttoja, asumuksia, joiden vaarnat on lyöty ikuisesti kiinni.

Vav kirjaimilla Jeshua nitoi itsensä omiensa kohtaloon. Kyseessä ovat siis liiton naulat, NAULALIITTO. Puu kuvaa lihaa, maallista, Jeshua on taivaan edustustaja. Vav nitoi, tai vaarnoitti taivaan ja maan toisiinsa, ikuiseen liittoon.

Jahven alkukielinen Sana vilisee liiton nauloja. Koska vav on naula, tai vaarna joka sitoo asioita yhteen - kirjainta käytetään lähes joka lauseessa "ja" sanana. Ja-sana yhdistää Elohimin iänkaikkiset sanat toisiinsa, niin myös Jeshuan liiton naulat yhdistävät meidät, Elohimin elävät Sanat toisiimme.

"Te olette Messiaan kirje.. ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä "

Hän on yhtä Sanansa kanssa.

5Ms.6:4 Kuule, Israel! Jahve, Elohim, Jahve on yksi (echad).

Echad tarkoittaa yksi, ainoa, mutta myös ykseys (Jeff Bennerin mukaan). Verbinä se on yhdistää, liittää, olla yhtä.

Joh.17:22,23 Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä (echad), niinkuin me olemme yhtä -
minä heissä, ja sinä minussa - että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.

Isän kirkkaus puhkeaa näkyviin siellä missä veriveljet ovat echad; naulaliitossa keskenään, seuraten Isoveljen esimerkkiä.

Maailma ei voi nähdä nauloja Jeshuan verisissä käsissä. Sen sijaan se näkee kyllä joka sukupolvessa ne, jotka antavat vaarnoittaa itsensä liittoon veljiensä ja sisartensa kanssa. Hyvänä esimerkkinä vaikka ne kirkkaat tähdet, jotka toisen maailmansodan aikana auttoivat juutalaisia oman henkensä uhalla. Mikä teki heistä erilaisia kuin se suuri enemmistö kunnon kristittyjä, jotka vaikenivat, sulkivat korvansa ja silmänsä, säästäen näin oman nahkansa reikiintymästä?

Naulaliitossa olevat uskovat ovat ainoa tosi evankeliumi maan päällä. Tyhjät puheet, ns evankeliointi, ei merkitse mitään. Kuolleet säpsähtävät vasta nähdessään Jeshuan omien olevan echad, rakkauden vaarnoittamia.

Olen itsekin asunut useamman vuoden kyynisyyden erämaassa. Siellä ei sada, ei kasva mitään. Muste Raamatun lehdillä ei merkitse mitään. Sitten luin Corrie ten Boomin kirjan. Klassikko. Tositarina hollantilaisesta perheestä joka nitoi itsensä juutalaisten kohtaloon. He eivät olleet itsensä omat. Heille oman nahan pelastaminen ei ollut vaihtoehto. Vain yksi perheestä jäi henkiin.

Tuollaiset tositarinat voivat parantaa kyynisyyden. Ne herättävät kuolleetkin. Ehkä heidän Jumalaansa kannattaa sittenkin vielä kerran etsiä. On ihmisiä joilla on ARVO. Ihmisiä joille rakkaus ei ole siirappista puhetta. Oikeita Ihmisiä.


Meillä on valtavasti tekosyitä kieltäytyä naulaliitosta. Kyllähän minä, mutta kun nuo muut. Ei löydy ketään täydellistä, ketään jolla olisi täydellinen oppi (täysin sama kuin itsellä). Etsimme täydellistä (itsemme näköistä) seurakuntaa johon vaarnoittautua.

Jeshua toimi täysin toisinpäin. Hän tuli tuhlaamaan itsensä, ei säästämään. Hän antoi ensin, kyselemättä onko joku sen arvoinen. Hän meni edeltä, ei näykkinyt laumansa kintereillä. Hän paransi sairaita, ei terveitä. Hän kutsui syntisiä, ei hurskaita.

Tämä on naulaliiton salaisuus: antaa, ei ottaa. Niin kauan kuin petymme ja loukkaannumme ihmisiin, me olemme odottaneet heitä jotain, sen sijaan että vain maksaisimme velkaamme Jeshualle. Me emme parane haavoistamme ottamalla, vaan antamalla. Kyse ei ole siitä mitä muut ovat, vaan mitä me itse olemme. Ei meidän tarvitse löytää täydellistä ristiä (taakkaa), joka sopii väreihimme, me itse teemme rististämme kauniin tai ruman. Kukaan ei ole meille velkaa.

Naulaliitto toisi Isän kirkkauden, siksi vihollinen pelkää uskovien yhteyttä. Yhteyden suurin este on eksytys nimeltä OPPI. Jopa sapatin viettäjät uhkaavat rakentaa seiniä välilleen jonkin mitättömän näkemyseron takia. Uskon että on parempi olla opillisesti harhassa ja tehdä Jeshuan tekoja, kuin olla opillisesti oikeassa ja jättää teot tekemättä!

Jos käyttäisimme kaikki voimamme nälkäisten ruokkimiseen, alastomien vaatettamiseen, kadonneiden etsimiseen, loukkaantuneiden sitomiseen, meille ei jäisi aikaa erotella kanssapalvelijoita meihin, teihin ja noihin opin mukaan. Kaiken tarpeellisen kertoisi vain se tuleeko joku auttamaan tosi työssä, vai pötkiikö pakoon suden tullessa. 


Seuraava kirjain: zajin