zayin.jpg

Zajin (zayin) Z viittaa kuvana miekkaan, kuokkaan tai auran terään. Ensimmäinen kirjain, alef liittyi kyntämiseen, ja zajin, seitsemäs kirjain, puhuu taas maata muokkaavasta työkalusta. Kirjaimen merkitys on sato, sadonkorjuu, ruoka, ravita tai leikata.

Juutalaiset oppineet sanovat että Zajin on kruunattu vav. On selvää että sadonkorjuu, ravinto tulee vasta naulojen jälkeen. Ellei siemen kuole se jää yksin, mutta kylvettynä, kuolleena, se tuottaa paljon satoa. Zajin kuvaa kruunattua Messiasta.

Zajin on hengen miekka, maanmuokkaustyökalu joka leikkaa pimennossa olevat asiat ikävästi näkyviin, että voisimme erotella ne oikealle ja vasemmalle, seuraavan kirjaimen chetin myötä.

On syynsä miksi maanmuokkaukseen palataan aina uudelleen, juuri kun pääsimme naulojen kautta vauhtiin. Tekomme ja valintamme voivat näyttää päällepäin täysin puhtailta.

Vahingoista viisastuneena rakennan hitaammin kuin ennen. Kyselen ja kuuntelen paljon siirtoja tehdessäni, vaikka siirto olisi kuinka oikea. Äskettäin kuulin (tai koin) hiljaisen Hengen toteamuksen: "pohjimmaiset motiivisi ovat useimmat kelvottomia minun edessäni." Ei syyttävä sävy, asia vain näytettiin. Mitäpä tuohon voi sanoa? Kiitti vaan tiedosta..

Miten armollinen sana. Juuri tuollaiset totuudet haluaa kuulla ajoissa. Meillä ei ole normaalisti mitään mahdollisuutta nähdä maan alle. Ei kukaan tiedä pohjimmaisia motiivejaan. Unohdamme miten puhtaat Hänen silmänsä ovat. Olemme myös täysin kykenemättömiä itse muuttamaan motiivejamme. Ja oikeatkaan teot väärästä juuresta eivät ole sitä mitä Hän meille haluaa.


Zajin alkuisia sanoja ovat esim: miekka / ase, teurastaa, aika, muistaa, muisto, ajatella, kulta, siemen (jälkeläinen). Voi miettiä esim miten miekka liittyy ravintoon ja sadonkorjuuseen. Tai miten aika liittyy kirjaimeen jonka lukuarvo on seitsemän. Eikö sapattikin ole miekka joka pätkii viikot ja tutkii ihmiset.

Aika itsessään on myös yksi työkalu mitä Hän voi käyttää yksilön elämässä. Maahan hautautuneet asiat voivat routia pinnalle vuosien tai vuosikymmenien kuluttua. Aika myös näyttää mikä kestää, mikä ei, eli se koettelee rakennelmat.

Seuraava kirjain: chet


Jeff Benner