Huom. tiivistän näihin sieltä täältä Jim Staleyn ajatuksia, omilla mausteilla jatkettuna.

Ylhäisen ja rikkaan gimmelin jälkeen tulee köyhä dalet (D). Dalet merkitsee ovea, sisäänkäyntiä, ja tähän teemaan liittyi jo edellinen kirjoitus rukouksesta. Dalet tarkoittaa myöskin "köyhä mies", kurja, tai "roikkua". Muinaisen teltan ovi oli roikkuva daletin (kolmion) muotoinen kangas, josta koko kirjain juontaa. Juuri tämän takia hebreankieli on ihmeellistä; kaikkien abstraktienkin sanojen takaa löytyy kouriintuntuva arkitodellisuus.

images?q=tbn:ANd9GcSz3tY8ofTrYbXNgwLX4FH

Myös ilmestysmaja oli teltta, jonka oviaukossa roikkui dalet. Temppelin esirippukin oli dalet, sisäänkäynti, kurja, ristillä roikkuva köyhä mies. Vaikka Hän oli rikas (gimmel), tuli Hän meidän tähtemme köyhäksi (dalet), roikkuvaksi (dalet) oveksi (dalet), että me hänen köyhyydestään rikastuisimme. Kulkemalla Hänen lävitseen kaikkenpyhimpään, Isän syliin.

Dalet on ovi joka aukeaa vain hengellisesti köyhille, vastaanottaminen vaatii omasta luopumista ja on siksi ahdas portti. Rikas ei mahdu vastaanottamaan mitään, joten jää ulkopuolelle kuin kameli neulansilmästä.

Dalet, köyhä ja kurja mies, on se jolle ylhäinen gimmel antaa rikkauttaan kohottaakseen tämän ylös. Kun tulemme köyhiksi, ja taivumme lopulta vastaanottamaan, kuljemme ovesta seuraavaan kirjaimeen, joka on hei; ilmestys. ilmestys, eli ymmärrys ei voi tulla ilman antamista (gimmel), eikä ilman daletin läpi kulkemista.

Hei tarkoittaa paitsi ilmestys, myös katso, tai yläpuolella.

Ei tietenkään ole sattumaa, että puussa roikkuva köyhä toimii ovena ilmestykseen, näkemiseen, ylös. Ilmestys, hei-kirjain on se sanomaton rikkaus jonka gimmel antaa daletin läpi kulkevalle. Sokea saa näkönsä.

Ahtaan portin, eli dalet-sanoja ovat: sana, veri, tieto, tie, mykkä, hiljainen, itkeä, köyhtynyt, kurja. Dalah; köyhtynyt, kurja, muodostuu kirjaimista dalet, lamed ja hei, eli "ovi johtaa ylös / ilmestykseen".

Hei kirjain on kuvana yksi hauskimmista. Se on ahaa-elämyksen saanut, kätensä kohottanut ihminen. Kenties hän ylistää, kenties huitoo muille merkiksi, kuin kultasuonen löytänyt.

Heh.png


Hei ääntyy kuten H-kirjain, se on siis pelkkä uloshengitys. Ruach ha Kodesh, Elohimin henkäys elävöittää kaiken elollisen, ihmiselle se tuo näkökyvyn ja ilon.


Paleo+Pictograph+Names.gif

Kuvassa on muinaisella kuvakielellä Herran nimi, joka sisältää kaksi hei-kirjainta. Oikealta vasemmalle; jod, eli "oikean käsivarren voima", hei, eli ilmestys (tai katso), vav, eli naula, sekä toinen hei. Nimi sisältää siis ajatuksen: "Oikean käsivarren voima antaa ilmestyksen naulasta, joka tuo ilmestyksen". Myös voidaan lukea: Käsi Katso Naula Katso.

Elämän alkeishiukkaset vilisevät käsiä ja nauloja.

Seuraava kirjain: vav