Sn.24:27 Toimita tehtäväsi ulkona ja tee valmista pellollasi; sitten perusta itsellesi perhe (hebr. talo)

Elämän aakkosten toinen kirjain on bet. Se merkitsee kotia, taloa, telttaa, asumusta, perhettä, sukua. Tämä kirjain vie juurille ja antaa identiteetin.

Piirroskuva on talo tai teltta jossa on sisempi suojaisa, privaatti osa ja ulompi avoin osa. Ikäänkuin esipiha ja temppeli, tai pyhä ja kaikkeinpyhin. Muinainen kirjain kuvassa vasemmalla.

 hqdefault.jpg


Miksi koti, perhe, on aakkosissa jo toisena. Miksi Sana puhuu niin paljon rakentamisesta, asumuksista, rakennelmista ja suvusta.

Ihminen on Elohimin kuva, että ymmärtäisimme Häntä ja itseämme. Meillä on sama kieli, olemmehan samaa rotua. Me haluamme kodin. Me haluamme perheen. Niin haluaa Hänkin.

Kodin aika on heti seuraavana, heti Alefin jälkeen. Kotiin on niin lyhyt matka.

Alef luo elämän, mutta elämä tarvitsee kodin. Nuorille ihmisille koti, juuret, ei yleensä merkitse paljoakaan. Vanhemmiten kokemus juurista usein nousee yhtä välttämättömäksi kuin hengitysilma tai vesi. Juureton henki ei voi elää, eikä kestä tuulia, myrskystä puhumattakaan.


Ilmestys bet-kirjaimesta kylvetään lapsuudessa. Lapset kokevat syvän hengellisen kokemuksen nimeltä Koti. Se ei tarkoita fyysistä paikkaa. Lapsen aistit ovat "yliluonnolliset", (vaikka oikeasti tuo kyky on täysin luonnollista). He eivät vain näe, he Näkevät. He eivät vain kuule, he Kuulevat. He aistivat Kodin, ehkä vain pienen häivähdyksen, aavistuksen. Mutta tuo kokemus jää jonnekin syvälle odottamaan toista aikaa. Aikaa jolloin Isä kutsuu uudelleen.

Voi olla että epäonnistuneessa lapsuudessa tuo kokemus on vain muutaman minuutin mittainen. Voi olla että se tulee vieraan aikuisen kautta, enkelin kautta, unen kautta, luonnon tai eläinten kautta. Voi olla että "bet-kokemus" rajoittuu vain vauva-aikaan. Vauvan aistit on hienosäädetty hakemaan kaikin voimin tuota elintärkeää kosketusta Elämän Juuriin. He imevät sitä.

Elohimin yksi nimi on El Shaddai. Se käännetään Kaikkivaltias, mutta oikeampi käännös olisi Kaikkiriittävä, kaikki tarpeet täyttävä. Olen jopa kuullut käännöksen "Jumala / Voima jolla on rinnat". Rinta, shad, todella sisältyy nimeen. Ajatus on että Hän täyttää omiensa tarpeet yhtä täydellisesti kuin äiti täyttää pienen vauvan tarpeet, eikä mitään jää puuttumaan. Pieni vauva on suorassa kosketuksessa El Shaddai Voimaan äitinsä ja isänsä kautta.

Bet-kokemus jää itämään syvälle ihmishenkeen.

Jossain vaiheessa elämäänsä monet alkavat kaivata kotiin. Lääketiede on keksinyt monia diagnooseja selittääkseen tyhjäksi koti-ikävän. Niin kuin muuttolintu tulee levottomaksi ellei pääse ajallaan lähtemään, ihminen voi olla täynnä levottomuutta. Koti-ikävä johtuu Isän äänestä, joka kutsuu palaamaan. Tässä vaiheessa ihminen miettii lapsuuttaan, leikkipaikkojaan, kotiaan, sukuaan. Osaamatta selittää mitä kaipaa.

Miksi kesät olivat lapsuudessa pitkiä ja lämpimiä. Miksi tuuli oli erilainen, aurinko oli lempeämpi. Oliko maailma erilainen? Ei, vaan lapsen aistit toimivat ilman häiriötä.

Jokaisen lapsen lähellä on enkeli. Kun ihminen "kasvaa" ja loittonee omasta sisimmästään synnin takia, enkeli joutuu siirtymään kauemmaksi. Ovi aukenee väärille seuralaisille, aistit sumenevat ja vääristyvät. Ihmisestä tulee sokea, rampa, kuuro ja tunnoton.

"Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse Taivasten valtakuntaan".

Lapsi ajattelee hebreaksi, aikuinen kreikaksi. Siitä enemmän toiste.


         - - - - - - - - - - - - - - -


Kaksi ensimmäistä kirjainta, alef ja bet, häränpää ja koti, muodostavat yhdessä sanan av, isä.

Kuten monet käsitteet, myös käsite isä on väännetty monelle mutkalle, että eksyisimme. Kielemme ei kerro sanan sisältöä. Jos haluamme tarkistaa mitä käsite isä on syönyt, täytyy palata ihmiskunnan alkuperäiseen kieleen. Sanan av muinainen fontti muodostuu häränpäästä ja kodista. Se on käsitteen isä sisältö. Se on sanan "kemiallinen kaava" - kyseessä on talon, teltan, perheen pää, johtaja tai voima. Jos jompi kumpi kirjain otetaan pois, kyseessä ei ole enää isä.


Bet kirjaimella alkavia sanoja ovat esim bajit (talo), ben (poika, kirjaimellisesti talon/kodin siemen/elämä), banah (rakentaa), berit (liitto), barukh (siunata).

Seuraava kirjain: gimel