Matt.10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

Ei tähänkään sanapaikkaan täysin usko ennen kuin sen kokee.

Jostain syystä sapatti on monille tabu. Olen menettänyt ystäviä sapatin takia. Tiesin sen etukäteen, ja vitkuttelin viimeiseen asti. Valvoin muutaman yön, kyselin eikö ole mahdollista valita molempia; uskollisuutta Jeshualle ja lojaaliutta tärkeille ihmisille. Tiesin koko ajan vastauksen.

Matt.18:8 Mutta jos sinun kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se pois ja heitä luotasi; parempi on sinulle, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat kädet tai molemmat jalat tallella, heitetään iankaikkiseen tuleen.

Käsi tai jalka on vielä helppo, pala sydäntä sattuu jo enemmän.

Viettelys voi olla vaikkapa luisuminen loukkaantumisen syntiin. Se tie viettää takuuvarmasti iankaikkiseen tuleen. Olen kerran kompastunut katkeruuteen ja toiste en samaa virhettä tee. Katkeruus on vaarallisin paula mitä kuvitella saattaa. Pahinta on ettei katkeruuden tilaansa välttämättä itse huomaa. Se voi olla syvällä piilossa kuin myrkkyjuuri maan sisässä. Se vaientaa Eedenin lintujen laulun, tappaa itäneet versot.

Sn.4:23 Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.

Ihmisen alkuperäinen tehtävä oli viljellä ja varjella kukoistavaa hedelmällistä maata. Nyt Eeden on kätkettynä aarteena sydämen pellossa. Tooran pitämisestä käytetty verbi on sama mitä käytettiin Eedenin varjelemisesta. Maata on suojeltava yli kaiken, siellä kasvaa elämän siemen.

Aivan samoin kuin käärme harhautti maan herruuden ihmiseltä, se haluaa nytkin harhauttaa meidät luovuttamaan Eedenimme avaimet. Vain me itse voimme varjella Tooran, niin että se varjelee meidät.

Jos vastakkain on Jeshuan käskyjen julkinen noudattaminen ja ihmisten miellyttäminen, kannattaa miettiä tarkasti joko kukko pian laulaa. Pietarin sydämen roviota ei kukaan halua kokea.

Joka tunnustaa Hänet ihmisten edessä, sen Hän tunnustaa taivaan sotajoukon edessä. Hänen tunnustamisensa on yksinkertaisesti käskyjen pitämistä. Se taas ei ole ilmaista. Se voi maksaa mitä tahansa työkavereiden naurusta kidutuskuolemaan. Olipa hinta mitä tahansa, yksi on varmaa: Hän ei jätä eikä hylkää sitä joka Hänet valitsee.

Hän haluaa tietää onko Hän meille rakas. Siksi Hän kysyy sitä kerran toisensa jälkeen. Kieltäydytkö rikkomasta sapatin vaikka loukkaisit sillä jotakuta. Teetkö kompromisseja ihmispelon takia. Oletko valmis tarvittaessa luopumaan sukulaisista, ystävistä, työpaikasta, talosta, elämästä. Jos joudut astumaan pomon varpaille juhlapäivän takia, teetkö sen.

Joka vähässä on uskollinen, on paljossa uskollinen. Kyse on ihan pienistä arjen valinnoista.

Jos suola käy mauttomaksi, se ei kelpaa mihinkään.

Ennen ristin kanto on ollut vain sanahelinää, mutta huomisen Suomessa tulee olemaan lakeja, jotka vievät uskovat sakkoihin ja vankeuteen. Homouteen liittyvän sananpaikan esiintuominen tulee olemaan rangaistava teko. Mielipiteen ja uskonnon vapaus tulee koskemaan kaikkia muita ryhmiä paitsi Tooralle uskollisia.

Uskovia tullaan todella potkimaan pois työpaikoistaan, heitä ilmiannetaan valheellisesti viranomaisille, heidät mustamaalataan, heitä suljetaan pakkohoitoon.

Ja tiedättekö mikä tässä kaikessa on pahinta? Se että ilmiantajina ovat toiset uskovat, Jeesusta tunnustavat ihmiset. Myös sukulaiset ja ystävät. Jeshua asetti Makkabelaissodat malliksi, sama tulee toistumaan. Joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

Ne jotka eivät nyt noudata sapattia, ruokalakia, juhlia, jne tulevat luisumaan liberaalin enemmistön kuiluun, elleivät ajoissa tee täyskäännöstä. Kristityt tulevat jakaantumaan jyrkästi kahteen leiriin. Keskelle ei jää nykyisenkaltaista harmaata aluetta, jossa voi tuomita homouden kinkkuvoileipä kädessä.

Tämä kaikki kuulostaa kamalalta, mutta ahdistus tuo myös jotain suloista ja arvokasta. Vainossa löytyy lopultakin se aito rakkauden yhteys uskovien välille, se josta Jeshua puhuu. Paljastuu kuka pelkää mitäkin herraa, ja kuka nousee puolustamaan heikompia.

Kulta puhdistuu kuumuudessa. Maailman ihmiset näkevät vihdoin kullan välkähdyksen, tuntevat vihdoin Elohimin kauneuden tuoksun, vaikka eivät sitä myöntäisi. He näkevät kuinka joku valitsee Herran tottelemisen ihmispelon sijaan, ja heissä herää toivon kipinä. Ja silloin paljon "egyptiläisiä" vaihtaa leiriä, juuri ne ihmiset joista ei ikinä uskoisi. He pyytämällä pyytävät saada kantaa ristiä kanssamme. Ristiä jolla on hinta.