2Ms.12:37 Ja israelilaiset lähtivät liikkeelle ja kulkivat Ramseksesta Sukkotiin; heitä oli noin kuusisataa tuhatta jalkamiestä, paitsi vaimoja ja lapsia. (Kaikkiaan siis muutama miljoona)
12:38 Ja myös paljon sekakansaa meni heidän kanssansa, sekä lampaita ja raavaskarjaa suuret laumat.

Alkuperäinen syy miksi hebrealaiset orjuutettiin oli faaraon pelko heitä kohtaan. He nimittäin lisääntyivät, niin että heitä olisi pian enemmän kuin Egyptin omaa väkeä. Miten ihmeessä tämä on mahdollista?

Miten Jaakobin seitsemänkymmenen hengen porukka olisi voinut kasvaa pariin miljoonaan muutamassa sukupolvessa? Se on matemaattinen mahdottomuus. Vaikka jokainen pari olisi saanut kymmenen lasta (mitä he eivät saaneet), ei heitä sittenkään pitäisi olla kuin korkeintaan joitain kymmeniä tuhansia Egyptistä lähtiessä. Miten heitä sitten olikin useampi miljoona lähdössä maasta?

On myös muistettava että Mooseksen sukupolven poikalapsista tapettiin osa, ja kansaa rasitettiin ankaralla orjatyöllä? Ei, ei Israel voi tässä tarkoittaa vain Jaakobin biologisia jälkeläisiä. Kyse on nyt ihan muusta.

"Vanha testamentti" eli Tanakh EI OLE yhden etnisen ryhmän historia. Kyseessä ei ole vain Aabrahamin, Iisakin ja Israelin BIOLOGISTEN jälkeläisten tarina. Jos edes näkisimme selkeästi tuon yhden alussa olevan sananpaikan merkityksen, se muuttaisi tavallisen kristityn koko elämän lopullisesti!

Ei kaikista egyptiläisten taloista suinkaan kuollut esikoinen! Eivät vitsaukset kohdanneet kaikkia. Jopa osa faaraon palvelijoista pelasti karjansa ja perheensä rakeilta:

2.Ms.9:20-21 Se faraon palvelijoista, joka pelkäsi Herran sanaa, toimitti silloin palvelijansa ja karjansa huoneiden suojaan;
mutta joka ei välittänyt Herran sanasta, se jätti palvelijansa ja karjansa kedolle.

Eivät kai nämä pelastuneet raesateesta vain kuollakseen seuraavassa vitsauksessa? Ei tietenkään, he kuuntelivat joka päivä Mooseksen "säätiedotuksia" ja tekivät mitä käskettiin. Faaraon palvelijat olivat varmasti rikkaita, korkeassa asemassa, ja heillä oli paljon karjaa. Moni ylhäisen egyptiläissuvun karjalauma kulki myös lopulta Punaisen meren poikki isäntineen. Ei ihme että karjaa oli "suuret laumat".

Muistamme myös että:

2Ms.11:3 Ja Herra antoi (Israelin) kansan päästä egyptiläisten suosioon. Myöskin Mooses oli hyvin arvossapidetty mies Egyptin maassa, sekä faraon palvelijain että kansan silmissä.

Miksi luulemme faaraon katuneen päätöstään ajaa Israel pois maasta? Miksi hän oli niin raivoissaan? Koska hän oli menettämässä ison osan maansa eliitistä; monet rikkaat, koulutetut ja arvossapidetyt, Egyptin kerma, oli lähtenyt Israelin mukaan.

Egyptissä asui paljon eri kansallisuuksia, tutkijoiden mukaan koko sen aikainen maailma oli edustettuna Egyptin väestössä. Heitä oli kaikkialta Lähi-idästä, Aasiasta, Afrikasta ja Välimeren ympäristöstä. Sekakansa tarkoittaa juuri sitä, ihmisiä kaikista roduista. Ja heitä lähti SUURI MÄÄRÄ hebrealaisten mukaan!

Juutalaisten targumin mukaan egyptiläisiä (sekakansaa) lähti yli kaksi miljoonaa! He muodostivat todennäköisesti porukan enemmistön. Kuitenkin koko laumaa kutsuttiin nimellä - Israel.

Emme tiedä oliko pitkän ajan kuluessa tapahtunut Hengen työtä, niin että yhä useammat valitsivat kärsiä orjan osaa pyhän kansan kanssa, vai tapahtuiko vitsausten aikana herätys ja joukkopako hebrealaisten suojiin. Todennäköisesti molempia. Varmaa on kuitenkin että ihan samoilla ohjeilla pelastui tuhon yönä etiopialainen, egyptiläinen ja mooabilainen - pääsiäislampaan veren kautta.

He tekivät kukin taloissaan juuri kuten muutkin israelilaiset, he söivät karitsan, ottivat happamattoman taikinansa, eläimensä, ja jättivät kotinsa paetakseen maasta iäksi, suureen tuntemattomaan, varmana vain siitä että haluavat aina ja ikuisesti kuulua Israelin Elohimin laumaan.

Liittyneiden suuresta määrästään kertoo myös se että Toorassa toistuvasti Herra antaa ohjeita koskien mukana olevia muukalaisia. Yhä uudelleen teroitetaan ettei heitä pidä sortaa, eikä laittaa eri asemaan, vaan heille kuuluu sama Toora, samat oikeudet, samat velvollisuudet. Heidät täytyi ympärileikata, mikäli he halusivat osallistua juhliin ja muuhun Elohimin palvelukseen. Heistä tuli osa Israelia yksinkertaisesti ympärileikkauksen ja saman Tooran kautta.

He saivat kasteen samaan Henkeen meressä ja pilvessä. Heistä tuli yhtä.

4Ms.15:15 Seurakunnassa olkoon laki sama teillä kuin muukalaisellakin, joka asuu teidän luonanne. -- Se, mikä koskee teitä, koskekoon myös muukalaista Herran edessä.

Käsitettä "Israel" ei määrittele geenit, vaan Herran pelko. Sananlaskut ja muut kirjoitukset eivät erottele ihmisiä suvun vaan Herran pelon perusteella. Kirjoitusten maailmankuvassa on vain kahdenlaisia ihmisiä; niitä jotka pelkäävät Herraa, ja niitä jotka eivät Häntä pelkää. Näin on aina ollut, ja näin on nykyäänkin.

TÄTÄ Shaul tarkoitti puheillaan: ei ole Messiaassa juutalaista eikä kreikkalaista. Toisin kuin luullaan; Shaul ei ajatellut tätä uutena asiana, sillä näinhän on aina ollut. Messiaassa tämä kirjoitusten totuus vain saa täyttymyksensä; yksi Paimen, yksi lauma, yksi usko.

Kristinusko on vääntänyt Shaulin sanoista täysin eri evankeliumin, vesittänyt hänen Tooraan perustuvan ilosanomansa joka oli tarkoitettu kaikille kansoille. Haluamme väkisin rakentaa takaisin sen erottavan väliseinän, jonka Jeshua tuli murtamaan.

Ef.2:19 Niin ette siis ENÄÄ ole vieraita ettekä MUUKALAISIA, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Elohimin perhettä,

Tämä perhe on juuri se SAMA alkuperäinen, johon uskolliset ovat aina saaneet liittyä, ja jossa on samat oikeudet, samat ehdot kaikille. Meitä pitäisi kiinnostaa todella suuresti mitä kirjoitukset sanovat Israelille, sillä meistä siinä on kysymys. UT ei aloita uutta uskontoa, UT ei ole suunnattu muille kuin Herran kansalle; Israelille.

Lasten leipää ei heitetä koirille. Jeshua ei tullut muuta kuin Israelin heimon kadonneita lampaita varten.

Pakanasyntyinen voi hyvin olla jopa Israelin mallikansalainen. Tästä esimerkkinä Kaaleb, kenissiläisen poika!

4Ms.32:11,12 'Ne miehet, jotka lähtivät Egyptistä -- eivät saa nähdä sitä maata, jonka minä vannoen lupasin Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, sillä he eivät ole minua uskollisesti seuranneet, 
paitsi Kaaleb, kenissiläisen Jefunnen poika, ja Joosua, Nuunin poika; sillä nämä ovat uskollisesti seuranneet Herraa.' 

Uskollisuudesta on aina ollut kyse, ei syntyperästä. Ei Kaalebille ollut mitään eri Tooraa, eri Tietä luvattuun maahan - kuten ei meillekään.

Jeshuan äiti, veli ja sisar on se joka tekee Elohimin tahdon. Kaaleb tarkoittaa koiraa, mutta koiraksi hän ei jäänyt. Tuskin kanaanilainen nainenkaan jäi koiraksi Jeshuan parannettua hänen tyttärensä.

Siinain vuoren juurella vapisivat pelosta niin mustat kuin valkoiset, oli monenmallista nenää ja vartaloa. Oli tummia ja vaaleita hiuksia, sinisiä ja ruskeita silmiä. Kaikki vannoivat valan: mitä tahansa Herra käskee, me teemme!

Moni kristitty ei tule ajatelleeksi, tai ei edes tiedä, että nykyiset juutalaiset ovat pääosin juudan ja benjaminin heimoa, sekä leeviläisiä. Toki heidän joukossaan on muitakin heimoja, mutta vähän.

Historiallinen fakta on että Israelin kymmenen muuta heimoa eivät koskaan palanneet Assyrian pakkosiirtolaisuudesta. Kirjoitusten sana on kuitenkin että he tulevat palaamaan, jonain päivänä.

Vain pieni osa Israelin kymmeneen heimoon kuuluvista tietää tänä päivänä itse keitä he ovat. Suurin osa on sekoittunut pakanakansoihin ja vain Herra tietää kuka on kukakin.

Kadonneet heimot oppi on karannut ihan mahdottomuuksiin, tuskin on yhtään kansaa maan päällä joita ei olisi väitetty israelilaisiksi. Se että aihe on vaahdottu miltei hupaisaksi, ei sulje pois sitä tosiasiaa, että jossakin nuo kymmenen heimoa ovat - ja jonain päivänä he palaavat kotiin.

Minulle on aika sama olenko biologista Israelia vai en. Tiedän joka tapauksessa olevani veriliitossa heidän Messiaansa kanssa, ja se tekee minusta enemmän perhettä kuin biologia voisi koskaan tehdä.

En kuitenkaan tuomitse kadonneet heimot fantasioita. Jonain päivänä tulee selviämään keillä kaikilla on biologisina isinä Aabraham, Iisak ja Israel. Uskon että lupaus jälkeläisten paljoudesta "kuin taivaan tähdet" on toteutunut myös biologisesti. Sanan profetioilla on taipumus toteutua kaikilla mahdollisilla tasoilla. 

Uskon että tuo tieto biologisista juurista aikanaan pelastaa elämään juuri niitä jotka eivät olisi koskaan muuten pelastuneet. Herra toimii niin monella tavalla, Hänen tiensä ovat ihmeelliset.