Masennus. Ahdistuneisuus. Paniikkihäiriö. Pelkotilat. Uupumus. Riippuvuudet ja pakeneminen eri korvikkeisiin. Reilusti yli puolet ihmisistä kärsii jostain näistä.

Tässä taitaa olla suurin ero Herraa pelkäävän (tottelevan) ja "tavallisen" ihmisen välillä. Nimittäin Herraa pelkäävillä näitä ei useimmiten ole. Tiedän että tämä on törkeän härski väite, mutta niin se vain menee. Ennen kääntymystä he ovat kuin kuka tahansa, syövät SSRI lääkkeitä, kärsivät salaisesta ahmimishäiriöstä, tulevat riippuvaiseksi alkosta, työstä, suhteista, harrastuksista, rahasta jne. Mutta kun he kääntyvät ja alkavat noudattaa ihmisen käyttöohjeita - he paranevat.

Ihmisen oma järjestelmä on luotu varoittamaan ja pysäyttämään. On terve merkki ahdistua, panikoida, masentua! Yhteiskuntamme taas on luotu vaientamaan tämä suojamekanismi. Ei ole edes lupa tunnustaa että jotain on pielessä, kuuluu olla positiivinen. Ellei aivopesu auta, löytyy kemikaaleja joka lähtöön.

Ihmisellä on käyttöohjeet. Ne eivät löydy virallisista terveyssuosituksista, eivät lääkäriltä tai psykologilta. Ei ole edes olemassa mitään maallista tahoa joka oikeasti välittäisi yksittäisen ihmisen kärsimyksistä. Ihmisen käyttöohjeet löytyvät vain ihmisen Suunnittelijalta. Kaikki ohjeiden vastainen käyttö johtaa tehon alenemiseen, ja lopulta koneen rikkoutumiseen.

Väitän ettei tässä ole edes väliä onko ihminen "uskossa" vai ei. "Ateisti" joka noudattaa käyttöohjetta joiltain osin, pysyy ehjänä näiltä osin! Hän voi menestyä urallaan ja elää pitkän terveen elämän, koska teki huomaamattaan jotain oikein. Kyseessä on samanlainen luonnonlaki kuin painovoima. Se toimii, uskoo siihen tai ei.

Se että tömähdystä maahan ei näytä tulevan väärästä tiestä huolimatta, tarkoittaa vain pitkää pudotusmatkaa. Mitä aikaisemmin sattuu, sen parempi. Pahin vaihtoehto on kevyt myötämäki loppuun asti.

Jälkensä voi peittää van hetken, vain vuosikymmeniä. Sitten jokaisen salaisuudet levitetään julkisesti kirkkaan valon alle. Tuomari on täydellisen oikeudenmukainen ja täysin lahjomaton. Tähän viimeiseen oikeustapahtumaan on helppo uskoa, kun näkee luonnonlakien pätevän jo täällä.

Esimerkki luonnonlaista: Kuulemme jonkun puhuvan pahaa jostakusta. Tästä seuraa että emme koskaan luota pahanpuhujaan. Onhan selvää että hän puhuu myös meistä pahaa kun emme ole paikalla. Ihan sama miten herttainen hän on edessäpäin, emme koskaan anna sen hämätä. Pahanpuhujilla ei ole oikeita ystäviä, vain tyhmät luottavat häneen. Hänen ympärillään viihtyvät vain toiset korppikotkat. Näin tämä ihminen on vetänyt päälleen säälittävän köyhyyden jo tässä elämässä.

Sananlaskujen kirja varsinkin valottaa näitä luonnolakeja. Sitä lukiessa voi kokea ahaa-elämyksiä.

Sanan lukeminen herättää pelkoa. Hyvää pelkoa, jota haluaa kokea aina vain lisää. Tuon pelon mukana tulee varmuus ja lohdutus, ettei ole liian myöhäistä. Se johtaa aitoon iloon. Iloon josta maailmalla ei ole aavistustakaan.

Ilo on kaiken terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Aito ilo joka kestää valon.

Ihmisen perus käyttöohjeet löytyvät Toorasta. Niinpä kaikkina aikoina Tooran kuulijat ovat pysyneet terveempinä kuin muut - jopa niin että heitä on pelätty ja syytetty noituudesta tämän takia. He ovat myös menestyneet opinnoissaan ja urallaan keskimäärin paremmin kuin muut. He ovat suurelta osin vastuussa ihmiskuntaa hyödyttävistä keksinnöistä. Heidän perheonneaan ja elämänlaatuaan on kadehdittu.

Lainalaisuuksia on kymmeniä - tai satoja.

Yhden tai kahdenkin tunteminen parantaa jo elämänlaatua. Kukaan ei tule valmiiksi niiden tuntemisessa, saati noudattamisessa. Nämä salaisuudet eivät kelpaa maailmalle, mutta joka niihin tarttuu löytää kadehdittavan onnen.