Yksi vihollisen strategioista on puurouttaa ihmisen aivot niin ettei hän ymmärtäisi hengellisiä asioita. Mielen selkeys riippuu usein kokonaisterveydestä.

Kyse on ihan fyysisestä / biokemiallisesta rappeuttamisesta. Ihminen tarvitsee selkeää mieltä tässä ruumiissa eläessään. Tämän elämän aikana on tehtävä tärkeitä ratkaisuja, valintoja, joita ei myöhemmin enää voi korjata. Moni kyllä miettii silloin tällöin hengellisiä asioita, mutta keskittymiskyky tai voimat eivät vain riitä. Arki syö kaiken energian. Juuri tähän vihollinen pyrkiikin.

Joskus voisi ihan vaikka laittaa pari tikkua ristiin ja pysähtyä. Mitä voi tehdä terveytensä eteen? Että voisi pitää päätösvallan itsellä, eikä menisi määkivän lauman mukana ties mihin.

Ihan ensin pitää hylätä sinisilmäisyytensä virallisia suosituksia kohtaan. Fakta on että mitä kehittyneemmäksi suositukset ovat muuttuneet, sen sairaammaksi kansa on mennyt. Tämä on fakta, sen voi tarkistaa mistä vain. Elinikä on kyllä pidentynyt, mutta mitä iloa siitä on? Terve elämä loppuu yhä nuorempana.

Ihan ensin voisi satsata siihen aivojen selkeyteen. Lyhyt tarkistuslista:


Fluori

Onko kylppärissäsi tavallista kaupan hammastahnaa? Käyttävätkö lapsesi sitä? Vieläkö lastesi koulussa on aataminaikainen fluorauskäytäntö?

 Fluorin hyötyä ei ole pystytty osoittamaan pätevissä tutkimuksissa. Jossain yksittäisessä tutkimuksessa se on näyttänyt kovettavan kiillettä, toisissa taas tulos on ollut päinvastainen; fluoratun veden alueelta löytyikin huonommat hampaat. Mitään pätevää näyttöä ei ole. Australialainen tutkimus viittaa siihen että fluorin haitat ovat selkeästi suuremmat kuin hyödyt! Haitoista voi lukea vaikka  tuolta.

Hampaat reikiintyvät suomalaisilla lähinnä D -ja K2 vitamiinin puutteesta. Fluori ei näitä puutteita korvaa.

Fluorin määrä elimistössä vaikuttaa suoraan älykkyyteen ja oppimiskykyyn. Se imeytyy hyvin suun limakalvojen läpi.

Kyläkoulussamme fluoraus on vielä käytössä, mutta emme anna lastemme osallistua siihen. Olemme kieltäneet fluorilakan käytön myös hammastarkastusten yhteydessä. Älykkyys on tärkeämpää kuin kova kiille, varsinkin kun fluori ei edes koveta kiillettä. Jotkin edelläkävijämaat ovat jo luopumassa fluorituotteiden käytöstä kokonaan - tutkimustulosten valossa! Suomi tulee kaukana jälkijunassa.

Fluorittomia hammastahnoja löytyy edullisesti esim iherbistä. Lapset ovat tykänneet esim tästä - aikuiset tästä tai tästä. Tuolta on helppo tilata, summa kannattaa pitää max 40 dollarissa, niin ei tule tullimaksuja. Valitse halvin toimitustapa.

Myös jokaisesta luontaistuotekaupasta löytyy fluorittomia hammastahnoja. Parin euron lisäsatsaus - voi säästää monelta seniililtä vuodelta.


Teflon

Älä käytä teflonpintaista kattilaa tai paistinpannua. Pannu voi olla halpa, mutta kestää vain hetken, ja kuka tarkistaa joka päivä onko pinnoitteeseen tullut jo pieni naarmu tai reikä? Nimittäin sillä hetkellä kun ensimmäinen naarmu tulee, pannu on terveydelle erittäin haitallinen. Ehjäkin pinnoite vapauttaa kuumetessaan höyryjä, joiden on todettu kerääntyvän elimistöön, toisin kuin vielä 90-luvulla luultiin. Miksi ihmeessä tämä uusi tieto kuluttajalle kerrottaisiin?

Keraamiset ja hiiliteräksiset pannut ovat hieman kalliimpia mutta lähes ikuisia kestoltaan. Hiiliteräs täytyy rasvapolttaa öljyllä ennen käyttöönottoa, mutta se on helppoa. Valmistajien sivuilta löytyy käyttöönotto-ohjeet ja rasvapolton jälkeen hiiliteräspannuun ei mikään tartu. Se on liukas kuin teflon mutta saa raapia huoleti. Meillä on  tällainen ja lisäksi iso valurautapannu. Teflonit on heitetty mäkeen.

Ennen kuvittelin että kyllähän teflonkattilaa tarvitaan ainakin riisipuuron keittoon - kunnes kerran kokeilin teräskattilaa. Ei mitään ongelmaa. Sekoitus silloin tällöin. Mitten ihmeessä meidät on saatu aivopestyä niin monessa asiassa? Markkinoinnin voimaa.

Alumiini

Älä juo kotitekoista mehua joka on keitetty sillä suvun vanhalla alumiinisella mehumaijalla. Hapan mehu liuottaa iloisesti alumiinia mukaansa. Alumiini kertyy aivoihin vuosien saatossa ja tuhoaa hermokudosta. Tätä metallia löytyy runsaasti dementikkojen ja parkinson potilaiden aivoista.

Jos et raaski kaataa juuri keittämääsi alumiinimehua pois, käytä ainakin sinkkiä lisänä joka kerta kun juot mehua. Sinkki sitoo alumiinin, ne ovat toistensa vastavaikuttajia.


Kokojyvävale

Moni uskoo saavansa hivenaineita tarpeeksi koska syö kokojyväviljaa. Suoliston läpi kulkevat hivenaineet eivät kuitenkaan lämmitä. Tosiasia on ettei viljakuituun sitoutunut sinkki tai seleeni koskaan imeydy vaan poistuu luonnollista tietä. Ihminen kun ei hajota kuitua. Lisäksi viljakuitu on suoliston kannalta vääränlaista kuitua ja aiheuttaa monia ongelmia. Rautainen suolisto ehkä kestää sitä, mutta ei hyödy. Heikompi suolisto jopa vahingoittuu viljakuidusta. Lisäksi viljan lektiinit ja muut antiravinteet pitävät huolen siitä että viljan todellinen ravintoarvo on miinusmerkkinen! Vastoin yleistä luuloa kokojyvä ei siis ole yhtään sen parempi kuin valkoinen jauhomössökään. Se on vielä huonompi.

Toki tuotteiden valmistajille on edullista valmistaa kokojyvämakaroneja, pastoja ja leipiä, onhan kuitu halpaa ylijäämäjätettä. Siksi sitä on hypetetty monilla terveysväittämillä. Tutkimuksessa kokojyvävilja nosti kuitenkin nopeammin verensokeria kuin valkoinen vilja - aivan päinvaston kuin luullaan. Kuitenkin sitä suositellaan diabeetikoille, ja pidetään terveellisen ruokavalion perustana.

Raamatun ajan vehnä oli hyvin erilainen kuin tämän päivän jalostettu versio. Alkuperäisessä vehnässä oli 14 kromosomia. Nykyvehnässä kromosomeja on 42. Gluteenipitoisuus on noussut jalostuksella huimasti. Varsinkin pohjoisen oloihin kehitytetyt lajikkeet vaativat ruuansulatukselta ominaisuuksia joita meillä ei ole. Sulamaton gluteeni aiheuttaa monia sairauksia ja oireita. Moni migreeni, niveloire, ahdistus, masennus, verenpaine, oppimisvaikeus ym ym on korjaantunut siivoamalla sulamattomat mössöt pois lautaselta. Jos viljattomuus aiheuttaa vieroitusoireita, silloin syyllisyys on ainakin varmistunut.

Aabraham tarjosi itse Herralle leipää, maitoa, voita ja vasikkaa. Uskon että tuo oli hyvin terveellinen ateria. Alkuperäisrotuisen lehmän käsittelemätöntä maitoa, tuoretta voita, hapatettamalla valmistettua leipää primitiivisestä vehnästä. Luomuvasikkaa. Me saisimme tänä päivänä maksaa maltaita samanlaisesta ateriasta.


Rasva

Ranskalaiset syövät moninkertaisesti enemmän eläinrasvoja suomalaisiin verrattuna. Joka aterialla on rasvaisia juustoja ja voita käytetään surutta. Maito on täysrasvaista. Luusisi että heillä olisi paljon enemmän sydän -ja verisuonitauteja, mutta asia on päinvastoin. Heillä on Euroopan pienimpiin kuuluva sepelvaltimotaudin riski. He ovat myös laihempia kuin suomalaiset. Sama monen muun Euroopan maan kohdalla. Moni maa, jossa rypsiöljyä ja ruisleipää ei edes tunneta, voittaa Suomen vertailussa mennen tullen. He käyttävät oliviiöljyä ja voita - paljon.

Maitorasvan (voin) hyödyt verisuonille on todistettu monissa tutkimuksissa. Voin runsas käyttö lisää hyvää kolesterolia!

Suomessa mielenterveyden ongelmat ovat kasvaneet samaa tahtia kuin voin käyttö on vähentynyt. Alzhaimer on lisääntynyt epidemian lailla samaan aikaan. Diabetes on räjähtänyt käsiin samaan aikaan. Nämä ovat vain faktoja, ei muuta.

Tämä on vain pieni pintaraapaisu, aiheita olisi paljon. Suuri kysymys kuuluu: Miksi meille valehdellaan? Ja miksi uskomme kaiken ilman kritiikkiä. Raamatun ohje kuuluu: "koetelkaa kaikki, pitäkää se mikä on hyvää." Toisin sanoen, meille on annettu kyky ajatella omilla aivoillamme ja tätä kykyä pitäisi suojella kaikin keinoin.

.

Fluorista täällä  ja täällä

K2 vitamiinista

Viljansyönnin ongelmista

Voi suojaa valtimotaudeilta