5:Ms.12:30 niin varo, sittenkuin he ovat hävitetyt sinun tieltäsi, ettet kietoudu heidän pauloihinsa, heitä seuraamaan, ja ettet etsi heidän jumaliansa ja kysy: 'Miten oli näiden kansojen tapana palvella jumaliansa, että minäkin tekisin niin?'
12:31 Älä tee niin Herraa, sinun Jumalaasi, kohtaan, sillä kaikkea, mikä on Herralle kauhistus ja mitä hän vihaa, he ovat tehneet palvellessaan jumaliansa

Joku sanoisi ettei pakanallisiin tapoihin ole viisasta kristityn perehtyä. Näin onkin jos niitä kaivellaan väärästä uteliaisuudesta. Sen sijaan on oikeutettua kysyä mitä nuo ihmiset oikeastaan tekivät, etten vahingossa tekisi samoin. Elämme kuitenkin keskellä Baabelia. Kyllä, täällä pohjolassakin on ihan sama hengellinen historia, Raamattu puhuu juuri meistäkin.

Lisäksi näiden yhteyksien oivaltaminen voi lisätä uskoamme; on ällistyttävää nähdä kuinka kaikki nivoutuu loogisesti yhteen. Argeologia ja kielitutkimus osoittaa jatkuvasti Raamatun olevan historiallista faktaa alusta loppuun.

Mutta eikö tieto lisää tuskaa - eikö ole niin että mitä en tiedä, ei voi vahingoittaa minua? Tavallaan näin onkin. Kuitenkin, jostain hyvästä syystä Herra kieltää sanassaan edes leikillään tai viattomassa tarkoituksessa tapahtuvan toiminnan, jota on aiemmin käytetty kapinaan:

2Ms.23:19  Älä keitä vohlaa emänsä maidossa.

Kielto johtuu siitä että vohlan keittäminen emonsa maidossa oli kanaanilaisten hedelmällisyysriitti. Siksi tämä resepti oli kokonaan kielletty. Ei auttanut sanoa, että teen vain hyvää ruokaa, tähän ei sisälly mitään hengellistä. Samoin me emme voi ottaa mitään kapinaan käytettyä tapaa, ja sanoa että minulle tämä ei ole hengellistä.

Aurinkokultti, järjestäytynyt kapina, leimahti ensimmäisen kerran muinaisessa Baabelissa. Raamattu mainitsee suuren metsästäjän (tai soturin, kapinallisen) Nimrodin (nimi merkitsee kapinallinen). Hän oli ihminen jota palvottiin jumalana.

Perimätiedon mukaan Nooan (pojan)poika Seem tappoi Nimrodin ja levitti hänen palasensa ympäri valtakuntaa osoittaakseen että tämä on vain ihminen.

Kultti ei kuitenkaan sammunut. Nimrodin vaimo Semiramis sanoi miehensä olevan nyt aurinkona taivaalla. Häntä piti kutsua nimellä Baal (Herra). Semiramis, ikuinen neitsyt, taivaan kuningatar, synnytti auringon pojan Tammuksen. Tämä "jumalan poika" syntyi talvipäivän seisauksen aikoihin. "Pyhä kolminaisuus" oli valmis, samoin äiti-lapsi kultti.

Sama tarina ja "henkilöt" tunnetaan kaikkialla maailmasssa. Kaikki idän kulttuurit, egyptiläiset, inkat, mayat, azteekit, germaanit, skandinaavit jne. ovat jakaneet saman tarinan ja juhlapyhät. Silti olin yllättynyt että tämä kaikki löytyy suomalaisestakin mytologiasta. Ja nykypäivästä.

Kaikki maailman uskonnot ovat kuin saman puun oksia, joilla näyttää olevan yhteinen juuri. Niinhän Raamattu sanookin, Baabelin tornin aikaan Herra hajoitti ihmiset yli maan, sekoittamalla heidän kielensä. Nimet vaihtuivat, uskonto jäi.

Semiramis sai mm seuraavia nimiä: Ishtar, Astarte, Aserah, Ostrada, Venus, Diana, Artemis. Hänen roolinsa ovat: kuun jumalatar, taivaan kuningatar, hedelmällisyyden jumalatar, äiti maa, luontoäiti, jumalanäiti, ikuinen neitsyt (kauan ennen katolisuutta).

Nimrod / Tammus sai nimet Baal (herra), Baal-Berit (kuusipuun herra), Baal-Marduk (aurinko-vasikka) Molok, Melek, Horus, Ra, Sol, Zeus, Juppiter, Mithra, Herkules, Apollo jne.

Baal ja Astarte esiintyvät lähes aina yhdessä, ja heidän "hedelmällinen keskinäinen toimintansa" taivaassa katsottiin maanpäällisen menestyksen ehdoksi. Heitä täytyi muistuttaa tehtävästään ihmisten esimerkillä. Tähän tarkoitukseen kehitettiin hedelmällisyysriittejä sekä temppeliprostituutio.

Baalille myös uhrattiin eläin -ja ihmisuhreja, varsinkin esikoislapset olivat hänelle mieluinen käry kevätkokossa. Tänäkin päivänä abortoitu lapsi on useimmiten esikoinen.

Pääsiäiskokon perinne on säilynyt Pohjanmaalla. Se on juurikin perua kevätuhrista. Joka vuosi kevätpäivän tasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina (lankalauantai-iltana) uhrattiin kolmikuisia vauvoja ja värjättiin näiden verellä linnun munia Astartelle. Suomen ihmisuhreista ei ole tietoa - paitsi tietty nykyään uhrataan kymmenisen tuhatta vauvaa vuodessa (aborteissa).

Suomessa tiedetään uhratun vielä 1600 ja 1700-luvuilla eläinuhreja hyvinkin yleisesti. Uhripaikalla oli alttari sekä tolppa, jonka huipulla komeili auringonpyörä (risti ympyrän sisässä). Samoin auringonpyöriä on piirretty navetan ja tuvan oviin jouluna, suojaamaan hengiltä.

Suomalaisten tärkein jumala on Ukko Ylijumala. Melkein voi sanoa että hän on edelleen tärkein. Nimittäin suuri osa ihmisistä, kuullessaan sanan "jumala" näkee mielessään Ukko Ylijumalan. Pappi tai innokas nuori evankelista mainitsee sanan jumala, ja tylsistynyt kuulija visualisoi vanhan äijän, jolla on valkoinen kaapu ja pitkä valkea parta. Tämä pappa katselee passiivisena ihmisten toimia pilvien päältä.

Ukko oli joskus myös taivaallinen käräjänpitäjä, eli tuomari ihmisten asioissa. Hänestä käytettiin ilmaisuja "isäinen ylinen luoja" sekä "taatto meän taivahinen", vertaa; isä meidän joka olet taivaassa. Ei ihme että kirkossa monia haukotuttaa, eihän Ukko enää nykyisin tee mitään repäisevää.

Ukko ei ole paapan oikea nimi, se on kiertoilmaus, kun haluttiin välttää nimen turhaa käyttöä. Mikä sitten on Ukon oikea nimi? Eräässä runossa sanotaan:

Oi Ukko Ylijumala
Suuri Ukko Ilmarinen
Taatto meän taivahinen

Eli siis Ilmarinen näyttää yhdistyvän Ukon rooliin. Seppo Ilmarinen on Kalevalassa taivahan takoja - siis luoja-jumala, samoin kuin Baal, Elohimin tekijänoikeuksien varas.

Nimi Ilmarinen onkin mielenkiintoinen. Ilmarinen on permiläisellä sukulaiskielellämme Inmar, joka taas tulee Enmeristä. Suuri hallitsija Enmer taas tunnettiin muinoin seemiläisellä nimellä Namurrud - joka on Raamatun Nimrod!

Tuontitavaraa suoraan sylttytehtaalta ovat siis meidänkin "kotoperäiset" sankarimme - tai tarkemmin ottaen me itse olemme mamuja Baabelin tornin juurelta. Kaikki maailman uskonnot voidaan jäljittää Baabeliin.

Mutta onko Ukko Ilmarisella ja Nimrodilla (Baal) sitten muuta yhteistä kuin nimi ja iso ego? Kyllä vain.

Ensinnäkin, Ilmarisen äiti istuu kummasti neitsytäiti Astarten rooliin. Hän on Iro, Ilman Impi, taivaan kuningatar. Kalevalassa hän on Ilmatar, ikuinen neitsyt. Permiläisten myyttien Ilmatar on kuin ilmetty neitsyt Maria, suoraan Babylonian äiti-lapsi kultista (Semiramis-Tammus).

Toisekseen Ukko on kuin onkin miehinen hedelmällisyys pukki kuten Baal. Ukon kirves, samoin kuin skandivastineensa Thorin vasara, ovat molemmat fallossymboleja. Ukon vaatimat uhrimenot ovat myös samanlaisia kuin aurinko / hedelmällisyyskulteissa kaikkialla. Jeremian kirja voisi olla kirjoitettu muinaisille suomalaisille, niin samanlaista oli synti, ja samasta syystä.

Kevätkylvöjen aikaan näes vietettiin Ukon vakkajuhlia. Kyläyhteisö kokoontui ryyppäämään "pyhää olutta" uhrilehtoihin ja varsinkin naisten kuului juopua. Sitten "tehtiin häpeää" kuten Agricola asian ilmaisi. Kyseessä ovat samat hedelmällisyysriitit joilla kanaanilaiset varmistivat sateen ja hyvän sadon. Sateen ajateltiin olevan seuraus Ukon ja hänen naisensa puuhista taivaalla. Aivan kuin kanaanilaisilla, myös Suomessa ihmisten esimerkin piti innostaa taivaanjumalaa hedelmöittämään äiti maa. Ukkonen ja salamointi merkitsi onnistumista.

Hyviä säitä piti vielä varmistella Ukon juhlana, eli juhannuksena. Mitä enemmän ihmiset juhannuksena joivat, sen parempi sato saataisiin. Ei ole riitit ja uhrit paljoa noista ajoista muuttuneet, onhan herrakin sama.

Balteilla on Ukkoa vastaava jumala Perkuna. Perkele on myös suomen kielessä vanha Ukon nimi jota käytettiin loitsimiseen ja jolta pyydettiin voimaa esim taistelussa. Kun suomalainen lyö vasaralla sormeen, tulee loitsu vieläkin ihan luonnostaan - taivahan taatolta haetaan voimaa kivun kestämiseen..

Ukonilmasta on puhuttu ”jumalan ilmana”. Tämä ei liity suinkaan Raamatun Jumalaan, sillä jumala suomen kielessä tarkoittaa juurikin Ukkoa, Perkelettä. Sukulaiskansamme marien Ilmarinen on Jumo.

Haluankin päästä kokonaan irti "jumala" sanan käytöstä, se ei ole Elohimille sopiva kutsumanimi, sen enempää kuin muutkaan perisuomalaiset kirosanat.

Eikä tässä valitettavasti vielä kaikki..

Jatkoa