Ukon woima taiwahasta,                                                                             Maasta Maan Emosen woima                                                                   Wäixeni woimaxeni

Tällaiset esikristillisen ajan loitsut todistavat että Suomessakin on tunnettu euraasialainen äitijumalatar. Ukon yhteydessä on puhuttu Akasta, Ukon naisesta, mutta tämän nimestä on ollut epäselvyyttä. Agricolan mukaan Ukolla on ehdottomasti ollut kumppani. Sukulaiskansoistamme voidaan päätellä että tämä oli "maaemonen", hedelmällisyyden ja luonnon jumalatar.

Katolisuuden ajalla Neitsyt Maria sulautui suomalaisten maaemoseen. Tältä ajalta onkin säilynyt rukouksia ja loitsuja, joissa pakanuus ja "katolinen pakanuus" sekoittuvat sulassa sovussa.

Maaria Maan Emonen                                                                                    pyhä piika pikkarainen

"Maariaemonen" oli suomalaisille tuohon aikaan paljon rakkaampi kuin "Ristin Kiesus". Uskonpuhdistus kuitenkin hävitti tehokkaasti perimätiedon maaemosesta. Ukko verhoutui kristinuskon jumalaksi, Akalle taas ei löytynyt vastaavaa lymypaikkaa enää Marian jälkeen.

Kaikki suomensukuiset kansat palvoivat luontoa, äitimaata, joka on nimenomaan Astarten rooli. Sekä Raamatussa että muissa lähteissä Astartea (eri nimillään) on palvottu uhrilehdoissa, uhrikukkuloilla ja puiden alla. Sukulaisillamme mareilla on vieläkin aktiivikäytössä olevia pyhiä lehtoja, jonne viedään ruokaa, rahaa ja eläinuhreja. Uhripaikoilla syödään porukalla ns. yhteysateria, palvotaan maaemoa ja vainajahenkiä. Suomessa vanhat ihmiset uhrasivat puille vielä 1800-luvulla.

Kuvan kaltaisia Venus-hahmoja on löytynyt Pyreneiltä Siperaan asti, Astarten hedelmällisyyskultti on peittänyt koko Euraasian.

6010126%7EVenus-of-Willendorf-Side-View-

Katolisella ajalla paavi valtuutti kirkon ottamaan haltuunsa pyhiä lehtoja ja temppeleitä Länsi-Suomessa. Vatikaanin arkistot siis todistavat "asera-karsikoista" Suomessa! Palvottuja puita kaadettiin ja lehtoja tuhottiin - liekö tässä yksi syy lehtometsien uhanalaisuuteen nykyään.

Asera-karsikoksi käännetty sana on juurikin lehto, puu, tai puusto, jossa palvottiin henkiä. Ensimmäinen vironkielinen Raamattu käyttää aserasta sanaa "hiie" eli suomeksi hiisi. Suomen paikannimistä löytyy paljon hiisiä, kyseessä on lehto, painanne, kukkula tai muu luonnon uhripaikka. Puhutaan hiidenkivistä, vesihiisistä, hiidenneidoista ym.

Jos Babylon vieläkin tuntuu kaukaiselta, miten olisi suomalainen hedelmällisyyden jumalatar, sateen antaja Esteri?                                         Esteri = Isthar, Astarte, Eostre (Eastern) - sama eukko! Ellei joku ole kuullut jumalatar Esteristä, on ainakin kuullut sanonnan: sataa niin kuin Esterin...                                                                                                         Esterinpäivä on "sattumalta" 16.5 eli vakkajuhlan aikaan.

Ukon vaimoksi joskus mainittu Rauni (skandien rönn, pihlaja) on uudempaa perua. Mahdollisesti juuri Esteri on se suomalaisten "maaria emonen", joka myöhemmin sulautui kaksoisolentoonsa neitsyt Mariaan ja sitten uskonpuhdistuksen myötä vaiettiin kuoliaaksi. Esteristä ei ole säilynyt paljoa tietoa.

Arvoitukseksi jää mikä yhteys on Irolla, Ilmarisen äidillä, ja Esterillä. Kenties euraasialaisen jumalattaren vaimoäiti rooli on jakautunut kahtia vaimoon (Esteri) ja äitiin (Iro, Ilmatar, Lemminkäisen äiti).

Joka tapauksessa Lemminkäisen äiti on kuin suoraan egyptiläisestä tai babylonialaisesta tarinasta Auringonjumala Osiriksen tai Tammuksen äiti, joka kokoaa surmatun poikansa / miehensä palaset tuonelasta ja herättää hänet henkiin. Täsmälleen samoin Lemminkäisen äiti haravoi poikansa pala palalta tuonen virrasta ja kokoaa henkiin.

Lemminkäinen on myös melkoinen naistenmies, vaikka törkeimmät jutut on jätetty Kalevalan ulkopuolelle - hän on siis selvä Tammus-hahmo uudestisyntymineen. Tarinan Pohjola on alunperin Päivölä, siis Päivön (Auringon) valtakunta.

lemminkainen.jpg

Auringonjumalan tuonelaan joutuminen kaikissa kulttuureissa kuvaa tietenkin auringon vankeutta / kuolemaa syyspäivän tasauksesta talvipäivän seisaukseen. Uudestisyntymä on keskitalven yule juhla, auringon syntymäpäivä.

Äiti / vaimohahmo siis todellakin löytyy suomensukuisilta, jopa koko tarina. Uskomatonta, mistä Raamattu tiesi etukäteen että juuri tämä kultti tulee säilymään ja valtaamaan koko maailman? Ilmestyskirja puhuu kultin lopunajan roolista.

Katolinen Neitsyt Maria ei ole Raamatun Miriam, Yeshuan äiti. Katolisen Marian taustalla on eurooppalainen Mari / Maide jumalatar, sekä kaikki muut Astarten ilmentymät eri maissa. Äitimaa ja Maria ovat yksi ja sama. Ekumenia tulee olemaan helppoa.

Meillä on romanttisen myönteinen kuva luonnonuskonnoista - unohdamme että Astarte on aina väkivaltainen emo. Hänen kontollaan on miljoonia murhia, ja lisää tule koko ajan.

Ennen kehitysvammaisia lapsia hukutettiin pyhiin lähteisiin tai soihin. Joku voi ajatella että miksi edes kirjoitan noin inhottavista asioista - silloin on jäänyt huomaamatta että tuo mennyt ei ole mitään tämän päivän uhrilukuihin nähden.

Asera - Semiramis elää ja voi hyvin. Sen tuntomerkkejä ovat ärhäkkä feminismi ja Tooran lakien määrätietoinen alasajo. Perhe ei ole sen palvojille minkään arvoinen, eikä ihmisoikeuksista voida puhua. Naisella on oikeus aborttiin, mutta lapsella ei ole oikeutta edes elää. He haluavat rajoittaa syntyvyyttä, sillä onhan jokainen syntyvä lapsi "rasitus maaemolle". Onko jotain eroa polttaa esikoisvauva Ishtarille (Eastern) pääsiäiskokossa, kuin abortoida se maaemon (Ishtar) hyväksi?

Nykyinen ympäristöliike on saanut vaikutteita noituudesta ja uuspakanuudesta. Maaemoa ollaan valmiit puolustamaan ihmisten kustannuksella.

Haluaisinpa nähdä sen eläinoikeus / feministi / homo aktivistin joka kahlitsee itsensä aborttiklinikan oveen. Eläin ei saisi kokea kivutontakaan kuolemaa, mutta ihmislapsen saa paloitella elävältä. Mikä olikaan tekopyhyyden määritelmä?

Äitimaalle otollinen uhri on myös kasvisruokavalio. (Oikeasti kasvisruoka ei sovi läheskään kaikille. Kasvissyönti ei myöskään ole ekologisempaa kuin sekaravinto, vaikka niin väitetään..) Raamatun mukaan eläimet luotiin ihmisen hyödynnettäviksi, ja niitä tulee kohdella hyvin. "Vanhurskas tuntee mitä hänen karjansa kaipaa.." Raamatun mukaan ihminen on Elohimin kuva ja eläimet ovat eläimiä. Vihreän hengen mukaan ihminen on vain yksi eläimistä, lapsi ei sitäkään.


Muinaissuomalainen tuontiuskomme