2.Ms.13:10 Sentähden noudata tätä säädöstä (juhla-ajoista) määräaikanansa vuodesta vuoteen.

Juhlat ovat avain salaisuuksiin. Määräajat, säädetyt juhlapäivät kertovat ihmeellistä tarinaa josta emme halua jäädä paitsi.

Elohimin syysjuhlat alkavat pasuunansoiton päivällä, kesken kiireisimmän sadonkorjuun. Tämän juhlan täyttymys tulee olemaan kuolleiden ylösnousemus. Päivä täynnä vapauden ja jälleennäkemisen riemua. Koko toivomme perusta.

3.Ms.23:24 "Puhu israelilaisille ja sano: Seitsemännessä kuussa, kuukauden ensimmäisenä päivänä, pitäkää sapatinlepo, muistojuhla pasunaa soittaen, pyhä kokous (harjoitus).
23:25 Älkää silloin yhtäkään arkiaskaretta toimittako, vaan tuokaa uhri Herralle."

Tämä 7. kuukauden ensimmäisen päivän juhla, pasuunansoiton päivä, ei ollut ennustettavissa tarkkaan etukäteen. Joka vuosi jäi nähtäväksi ilmestyiskö uuden kuun sirppi 29. vai 30. päivän iltana. Ei myöskään tiedetty millä tunnilla auringonlaskun jälkeen sirppi näkyisi.

Matt.24:36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä (tunnista) ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.

Pasuunansoiton päivä kertoo siis tarinaa Jeshuan toisesta tulemisesta. Juhlaan liittyy mielenkiintoisia yksityiskohtia. Koska entisaikoina ei voitu tietää milloin uuden kuun sirppi näkyisi ja siis kuukausi vaihtuisi, oli oltava valmiina. Kuudennen kuukauden lähestyessä loppuaan, kaikki tiesivät mitä tehdä. Ihmiset pesivät valmiiksi valkeat juhlavaatteet, ja naiset kokkasivat juhlaruoat valmiiksi odottamaan. Kuukauden 29. päivän iltana oltiin pellolla työssä, sillä oli sadonkorjuuaika (rypäle, viikuna, oliivi).

Ihmiset tähyilivät uutta kuuta auringon laskiessa. Kun sitten kuu näkyi, lähtivät vähintään kaksi havainnon tehnyttä temppelille. Heitä kutsuttiin todistajiksi. (Sakarjan kirja ja Ilmestyskirja puhuvat kahdesta todistajasta.)

Todistajat odottavat kutsua ja sitten ylimmäinen pappi huutaa temppelivuorelta: "nouskaa tänne ylös!". (Samat sanat kuin ilmestyskirjassa.) Todistajien kerrottua uuden kuun havainnostaan ylipappi käskee puhaltaa pasuunaan temppelin katolta. Kun pasuunan ääni kuuluu vuorelta, on juhla alkanut. Elopelloilla kaikki työnteko pysähtyy sillä sekunnilla, ihmiset menevät kotiin, vaihtavat valkeat vaatteet ja istuvat juhla-aterialle. Vau, mikä kuva!

Yom Teruahina voi vaikkapa kynttilöiden ja hyvän ruuan äärellä kerrata ylösnousemuksen toivoa elämän perustana. Sopivia luettavia ovat 1.Kor.15 ja 1.Tess.4:13-18. Jälkimmäinen on lohdullinen ja kaunis muistutus rakkaittemme jälleennäkemisestä tuona Kuninkaan päivänä.

1.Tess.4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
4:18 Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

Kaikki Raamatun kalenterin mukaiset juhlapäivät löytyvät täältä. Väärin ei myöskään liene viettää niitä juutalaisten kanssa samoina aikoina, vaikka heidänkään ajanlaskunsa ei ole alkuperäinen, he sentään tietävät että se tulee olemaan alkuperäinen kun Messias korjaa kaiken.