Yritän tiivistää joitakin ajatuksia Michael Roodin opetuksista.

Hes.8:13-14 ..Ja hän (Herra) sanoi minulle: "Sinä saat nähdä vieläkin suurempia kauhistuksia, joita he tekevät."
Ja hän vei minut Herran huoneen portin ovelle, joka on pohjoista kohden, ja katso: siellä istui naisia itkemässä Tammusta.

Mikä on tämä Tammus ja liittyykö se jotenkin nykyaikaan.

Liittyypä hyvinkin. Ainakin se on määrännyt kalenterimme ja kirkkopyhämme. Ja paljon muutakin.

Tammus on auringon poika, ja hänen äitinsä (ja vaimonsa) on hedelmällisyyden jumala Astarte. Joka kulttuurissa heillä on omat nimensä, mutta samat palvontamenot. Kaikille eri maiden auringonjumalille on yhteistä myös sama syntymäpäivä. 25. joulukuuta. By the way, Jeshua EI syntynyt tuona päivänä. Kenen synttäreitä siis vietämme 25. joulukuuta?

Vaikuttaa siltä kuin kaikilla eri maiden ja kielten Tammuksen palvojilla olisi yksi ja sama tausta. Kyllä vain: muinainen Baabelin kaupunki jonka Nimrod rakensi. Nimrodia palvottiin siellä jumalana. Tämän ihmisjumalansa pavontaan he rakensivat Baabelin tornin, joka esitti Nimrodin elintä. Siinä vaiheessa oikea Jumala sanoi että jo riittää ja hajoitti ihmiset yli maan ja sekoitti heidän kielensä hillitäkseen edes hiukan yököttäviä touhujaan. Kansojen yhteisestä taustasta muistuttaa myös se seikka että tähtikuvioiden nimet tarkoittavat samaa eri kielillä. Esim. neitsyen tähtikuviolle on eri sana joka kielessä, mutta nimet tarkoittavat joka kielessä neitsyttä. Aika outoa.

Palvontamenot Baabelissa olivat ihan samat kuin nykyäänkin, eli kaikki toimet jotka Jahven, taivaan ja maan Luojan silmissä olivat inhottavia.

Jo muinaisena aikana oli vanhuskaita ihmisiä jotka palvelivat ainoaa oikeaa Elohimia. Nooan poika Seem ei uskonut Nimrodin jumaluuteen, Seem nimittäin tappoi Nimrodin ja levitteli hänen palasensa laajalle Sinearin maahan, näyttääkseen kaikille että Nimrod on vain tavallinen kuolevainen. Nimrodin vaimo Semiramis (myös tunnettu nimellä Astarte, Ishtar, englanniksi Eastern.. pääsiäinen) halusi ylläpitää kuvaa miehestään jumalana, ja sanoi että Nimrod on nyt aurinkona taivaalla. Hieman myöhemmin, kuinka ollakaan aurigonsäde - hupsista vain - hedelmöitti Semiramiksen, ja näin syntyi auringon poika, Tammus. Myöhemmin tunnettu myös nimellä Baal. Sekä monella monella muulla nimellä eri kulttureissa.

Tammus meni naimisiin äitinsä kanssa. Hän oli suuri metsästäjä kuten isänsä Nimrod. Ehkä vähän liiankin suuri ja rohkea. Nimittäin hän kuoli villisian hyökkäykseen metsästysretkellä neljänkymmenen ikäisenä. Sen muistoksi oli tapana surra Tammusta paastoten neljäkymmentä päivää, päättyen täydenkuun jälkeiseen sunnuntaihin kevätpäivän tasauksen jälkeen. Kuulostaako pääsiäissunnuntaihin päättyvä 40 päivän paastonaika yhtään tutulta? By the way, Jeshua EI paastonnut siihen aikaan.

Pian Tammuksen kuoleman jälkeen kuoli myös vaimoäiti Astarte eli Eastern. Hän kuitenkin palasi maan päälle suurena munana, joka halkesi ja sisältä nousi Eastern, alaston hedelmällisyyden jumalatar. Hänen tunnuksensa on pupu.. (kuten erään "hedelmällisyyslehden" tunnus on vieläkin pupu). Siis oikeasti: Eastern (pääsiäinen), muna, pupu, niin ja tärkein unohtui mainita, eli tämä muna laskeutui kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Niin, lienee turha sanoakaan, että Jeshua EI noussut kuolleista kevätäpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina!

Hedelmällisyyden jumalan palvontamenot eivät ole mitään suloista ja mukavaa ruohonidätystä kuten länsimainen helposti olettaa. Joka vuosi kevätpäiväntasauksesta seuraavan täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina (pääsiäissunnuntai) Easternin papit hedelmöittivät palvontamenoissaan nuoria tyttöjä, kun Tammusta oli surtu 40 vuorokautta. Tasan vuoden päästä samaisena sunnuntaina kolmen kuukauden ikäiset vauvat teurastettiin samalla alttarilla. Verenpunainen on pääsiäismunien alkuperäinen väri - koska ne värjättiin alunperin pienten vauvojen verellä.

No, onneksi heillä ei sentään ollut noitia..
 
Sunday, (kaikissa kielissä auringonpäivä) on epäjumalan pyhäpäivä. Sunnuntai EI ole se päivä jolloin oikea Elohim lepäsi luomistyöstään. ja jonka Hän käski pyhittää. Viikon seitsemäs päivä on lauantai, ei sunnuntai. Meidän länsimainen ajanlaskumme juhlapyhineen tulee suoraan Babyloniasta, vääristelyn Mekasta. Jopa kuukausilla on englannin kielessä demonien nimet.  

Miten tämä kaikki löysi tiensä länsimaiseen kulttuuriin, ja kristinuskoon? Alkuseurakunnan aikana sapatti oli lauantai, ja Jeshuaa ei juhlittu pakanallisina juhlapyhinä. Juutalaisuus oli kristinuskon perusta, Mooseksen lakia rakastettiin eikä karsastettu. Pyhän Hengen ihmeet ja merkit seurasivat voimallisesti. Seurakuntaa vainottiin ankarasti Jeshuan nimen takia. Mutta sitten tuli eräs herra Rooman keisariksi, nimittäin Konstantinus. Hän oli auringon jumalan palvoja.

Eräänä aamuna rukoillessaan nousevaa aurinkoa Konstantinus näki taivaalla ristin ja kuuli sanat: "Tässä merkissä olet voittava".  Hän siis sai "jumalallisen ohjeen" miten hän voisi yhdistää hajanaisen valtakuntansa. Puhuja ei ollut Raamatun Elohim, vaan tämän vihollinen. Konstantinus keksi valtionuskonnon poliittisiin tarpeisiin ja otti keulakuvaksi kiristittyjen Jeshuan. Hän pysyi kuitenkin koko elämänsä auringon jumalan palvojana.

Tietenkään juutalainen Jeshua ei sellaisenaan kelvannut hänen tarkoitusperiinsä. Rooman valtakunnan yhdistävän uskonnon täytyi olla kuten Konstantinuksen omakin. Hän päätti että tämän "Jeesuksen" syntymäpäivä on 25. joulukuuta, kuten hänen jumalallaan auringolla. Hän muutti paljon muutakin, niin että hänen markkinoimansa herra ei ollut enää alkuseurakunnan Jeshua. Kristittyjen vainot loppuivat kuin seinään, samoin loppuivat Pyhän Hengen ihmeet ja merkit. Kristinusko oli syntynyt, eikä se ikinä palannut totuuteen.

Suurinta osaa kristillisyydestä on noista ajoista lähtien saastuttaneet pakanalliset perinteet, ajanlasku, ja juhlat, jotka tulevat suoraan Babyloniasta.
Tämä niinsanottu "Jeesuksen" kirkko, Eurooppalainen valtajärjestelmä, on vainonnut juutalaisia kautta aikojen. Juutalaisvaino paljastaa aina kenestä on kyse. Sama taustavoima kylvää nykyään juutalaisvihaa kymmenien miljoonien koululaisten mieliin muslimimaissa.

Eurooppalainen valtajärjestelmä rikastui kyseenalaisilla keinoilla. Pyhän pietarinkirkon rakentaminen on vaatinut valtavat määrät kultaa. Varoja rakennustyöhön on hankittu esim myymällä rikkaille armahduksia tulevista synneistä. Tietyllä rahasummalla sai anteeksi vaikkapa neitsyen raiskauksen TULEVAISUUDESSA. Eräs juutalainen sanoikin tästä uskonnosta kuvaavasti: jos tämä on Jumalan valtakunta, lähettäkää minut suoraan helvettiin.

Pakanallinen ajanlasku ja auringon jumalan juhlapyhät ovat aihettaneet sen että Joonan merkki ei täsmää. Jeshua sanoi että ainoa merkki haureelliselle (epäjumalaa palvovalle) sukupolvelle on Joonan merkki. Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin Jeshuakin olisi haudassa kolme päivää ja kolme yötä. Mutta yritäpä saada sovitettua kolme päivää ja kolme yötä pitkäperjantain ja pääsiäissunnuntain väliin!  "Kristittyjen" pakanallinen kalenteri pilasi matemaattisen kaavan joka olisi todistanut juutalaisille että Jeshua on Messias. Tästä löytyy opetusta esim Michael Roodilta "Johah code".