Yksi Israeliin liittyvistä suurista ihmeistä on hebrean kielen kuolleistaherääminen. Seuraava on tositarina kovapäisyydestä ja sitkeästä näystä.

Juutalainen Eliezer Ben-Yehuda näki unen 1880 -luvulla. Hän ymmärsi että nyt oli Jumalan määräämä aika herättää hebrean kieli takaisin juutalaisten puhekieleksi. Raamattu lupaa että näin tapahtuu aikanaan, ja Eliezer sai kehoituksen alkaa puhua tätä kuollutta kieltä. Eliezer opetteli itse hebrean kielen, hän oli silloin ainoa maailmassa joka puhui sitä arkikielenään. Muuten hebrea oli säilynyt vain synagoogien jumalanpalveluskielenä, edes rabbit eivät puhuneet sitä synagoogan ulkopuolella.

Eliezer muutti vaimonsa kanssa Israeliin ja sinne saavuttuaan hän sanoi vaimolleen: rakas, nämä ovat viimeiset sanat jotka puhun sinulle muulla kielellä kuin hebraksi. Vaimo suostui siihen että he puhuisivat siitä lähtien vain hebreaa. Tosin vaimo joutui pitkään olemaan hyvin hiljaa, sillä hän ei osannut sanaakaan hebreaa ja sen oppiminen oli hänelle vaikeaa. Mutta lopulta hän oppi ja he olivat ainoa pari Israelissa ja koko  maaimassa joka käytti hebreaa kotonaan.

Heille syntyi poika (Ben-Zion, Siionin poika) ja tyttö ja he puhuivat lapsilleen pelkästään hebreaa. Lapset olivat pariin tuhanteen vuoteen ensimmäiset ihmiset jotka puhuivat hebreaa äidinkielenään.

Ympäristö ei lainkaan ymmärtänyt perheen innostusta puhua vanhaa kadonnutta kieltä. He sanoivat Eliezerille; Jumala on heittänyt meidät ulos maastamme ja levittänyt meidät ympäri maailman, niin että kielemme on kadonnut, Vain Hän voi palauttaa tuhoamansa kielen. Kuka sinä oikein luulet olevasi, että voisit yksin herättää hebrean kielen. Perhe joutui pilkan kohteeksi, mutta he pysyivät Jumalan antamassa näyssä. He uhrasivat koko elämänsä asialle, jota kukaan ei ymmärtänyt.

Eräänä päivänä perheen poika oli kadulla leikkimässä koiransa kanssa, ja huuteli sille hebreaksi. Silloin ympäristön lapset tulivat kysymään, miksi käytät hebrean kieltä. Sehän on pyhä jumalanpalveluskieli, ei sitä saa käyttää kadulla. Eikä varsinkaan sitä saa puhua koiralle. Arabilapset ja juutalaiset jiddishiä puhuvat lapset kivittivät pienen pojan koiran.

Kaikesta vastustuksesta huolimatta Eliezerin työ eteni ja mahdoton tapahtui. Viiskymmentä vuotta myöhemmin nykyhebrea oli jo kokonaisen sukupolven äidinkieli. Jumalan lupaus toteutui kielen osalta, kuten myös Israelin valtion osalta 1940-luvulla. Mutta tarvittiin joku itsepäinen, vastavirtaan menijä, joka uskoi Jumalan sanan ja lähti toteuttamaan mahdotonta tehtävää. Hebrea on edelleen maailman ainoa kieli joka kuoli mutta palautettiin kansan äidinkieleksi. Tuhannet kielet ovat kuolleet, vain hebrea on herännyt uudelleen henkiin. Tämä on yksi monista Israeliin liittyvistä selittämättömistä ihmeistä.

Myös tänä päivänä on ihmisiä joilla on näky palauttaa jotain alkuperäistä, kuten Michael Rood tahtoo palauttaa alkuperäisen ajanlaskun Israeliin. He menevät yksin vastavirtaan. Heille sanotaan: kuka sinä luulet olevasi, yksin Jumala voi ennalleen asettaa nämä lupaamansa asiat. He kokevat paljon vastustusta, mutta jos näky on Jumalan antama, se kestää ja saamme nähdä vielä heidän käyttävän kalenteria joka ennalleen asettaa paljon asioita.