Michael Rood sanoi keväällä 2000 että jos hän on laskenut Raamatullisen kalenterin oikein, väkivaltaisuudet leimahtaisivat Jerusalemissa syyskuun 28. päivä sinä vuonna. Juuri sinä päivänä, 28. syyskuuta 2000 Ariel Sharon meni temppelivuorelle ja luki ääneen profeetta Hesekielin kirjaa. Silloin palestiinalaiset aloittivat rajut mellakat joissa kuoli tuhansia. Näitä väkivaltaisuuksia kutsutaan nimellä toinen intifada.

Rood taisi laskea kalenterinsa oikein.

Aloitetaanpa ihan alusta. Mikä ihme on Raamatullinen kalenteri?

1.Ms.1:14 Ja Elohim sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,

Sana "aikoja" tarkoittaa alkukielessä nimenomaan Elohimin määrättyjä juhla-aikoja, määrähetkiä. Aurinko, kuu ja tähdet ovat olemassa että tietäisimme milloin meillä on seuraava tapaaminen Herran kanssa.

1.Tess.5:1,2 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa..

Myös Paavalin käyttämä "määrähetket" on juurikin se sana mitä käytetään Herran juhla-ajoista. Tessalonikalaiset tunsivat Herran juhlat, toisin kuin me nykykristityt. Heitä ei siis mikään yllättäisi koska he tunsivat esikuvat.

Eskatologiset tapahtumat toteutuvat Herran kalenterin mukaan. Ellemme ymmärrä Hänen juhliaan, eli määrähetkiään, emme tiedä mikä aika on ja mitä tapahtuu. Tämä on siis syy, miksi Hän haluaa meidän käsittävän ajat. Ettei meitä yllätettäisi, kuten niitä jotka ovat pimeydessä. (1.Tess.5:4)

Jokainen juhlapäivä oli "pyhä kokous", alkukielellä se tarkoittaa "harjoitus". Toisin sanoen, juhlat ovat paitsi tulevan hyvän esikuva, myöskin harjoitus tulevaa varten. Paavali sanoi että juoksu on vielä kesken, meidät on pelastettu toivossa. Harjoitus voi tulla tarpeeseen.

Ihmiskunnan alkuperäinen ajanlasku perustui todellisuuteen. Vasta epäjumalan palvonta muutti ajat ja lain, mikä onkin yksi epäjumalan palvonnan tunnusmerkeistä. On suoranainen ihme että juutalaisten keskuudessa on säilynyt eräs pieni puolue, karaiitit, jotka perinteisessä häävalassaan lupaavat säilyttää alkuperäisen, maailman alusta voimassa olleen ajanlaskun. Heidän ansiostaan alkuperäinen kalenteri on yleensä mahdollista jäljittää.

Määritellään ensin tämän ajanlaskun käsitteet:

Mistä vuosien laskeminen alkoi?

Maailman luominen oli vuosi yksi. Nyt on todennäköisesti vuosi 6013. Sapattivuosituhat on siis alkanut kenenkään tajuamatta. Länsimaisen pellekalenterin vuosi 2000 ei merkinnyt yhtään mitään. On sattumaa että millenium vaihtui yhtä aikaa.

Mistä kuukausi alkaa? Kuukausi alkaa sillä hetkellä kun uusi kuun sirppi näkyy ensimmäisen kerran Israelissa. Se on Elohimin kalenterissa kuun ensimmäinen päivä.

Mistä vuorokausi alkaa? Vuorokausi muodostuu illasta ja aamusta, kuten luomiskertomus sanoo alkukielellä. Vuorokausi siis alkaa auringon laskiessa ja päättyy seuraavana iltana auringon laskiessa. Tämäkin vaikuttaa paljon Raamatun ymmärtämiseen.

Mikä on sapatti? Elohim loi maailman kuudessa päivässä ja lepäsi seitsemäntenä. Hän pyhitti sapatin, erotti sen muista päivistä. Sapatti on viikottain, mutta myös seitsemän vuoden välein on sapattivuosi - ja seitsemän sapattivuosijakson jälkeen on riemuvuosi. Sapatti on pyhä kaava ja periaate. Emme tunne Pelastusta ellemme ymmärrä Hänen sapattiaan.

3.Ms.23:2 Puhu israelilaisille ja sano heille: Herran juhla-ajat, joiksi teidän on kuulutettava pyhät kokoukset, minun juhla-aikani, ovat nämä.

Kenen juhla-ajoista onkaan kysymys? Juutalaistenko? Ei, vaan Herran. Hän sanoo: nämä ovat minun juhlani, määräaikani, H-hetkeni.

Ja teidän harjoituksenne.

Uudesta testamentista luemme kuninkaasta joka kutsui vieraita juhliinsa, mutta nämä eivät halunneet tulla. Niinpä. Joku ehkä sanoo; tuossa on kyse taivaallisista juhlista. Tooran säätämät juhlathan ovat vain maallisia esikuvia.

Joh.3:12 Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?

Ovatko juhlat VAIN esikuvia, vai onko niillä tärkeä sanoma?

Kol.2:16,17 Älkää sen vuoksi antako kenenkään tuomita teitä syömisestä tai juomisesta tai osallisuudesta / osallistumisesta juhlaan tai uudenkuun juhlaan tai sapatteihin, jotka ovat varjo tulevasta, ja / nimittäin Messiaan ruumiista.

Suomalaisessa käännöksessä on jostain syystä vain-sana: "vain tulevaisten varjo", mikä antaa vähättelevän kuvan näistä upeista kuvista, jotka opettavat meille Messiaan ruumiin salaisuuksia. Juhlat ovat avain salaisuuksiin.

Isaac Newton oli nero joka vuosia yritti selvittää Danielin profetioiden salaisuutta. Hän ei onnistunut, sillä hänellä oli länsimainen ajattelu. Hän ei kokeillut oikeaa avainta.

2.Ms.23:14-17 Kolme kertaa vuodessa vietä juhlaa minun kunniakseni.
Pidä happamattoman leivän juhla: seitsemänä päivänä syö happamatonta leipää, niinkuin minä olen sinua käskenyt, määrättynä aikana abib-kuussa, sillä siinä kuussa sinä olet lähtenyt Egyptistä; mutta tyhjin käsin älköön tultako minun kasvojeni eteen.
Ja vietä leikkuujuhla, kun leikkaat uutiset viljastasi, jonka olet kylvänyt vainioon, ja korjuujuhla vuoden lopussa, kun korjaat satosi vainiolta.
Kolme kertaa vuodessa tulkoon kaikki sinun miesväkesi Herran, Herran, kasvojen eteen.

Elohim käski Israelia viettämään juhlia juuri tiettyinä päivinä, ei milloin tahansa, vaan määrähetkinä. Jokainen juhla alkoi tarkalleen tiettynä päivänä, tietyllä hetkellä. Juhla-ajat erottavat epäjumalien palvojat Jahven palvojista.

Oikea ajanlasku on edellytys sille että voisimme viettää juhlia oikeaan aikaan. Jeshua ei sattumalta ratsastanut Jerusalemiin samana päivänä kuin pääsiäislammas tuotiin sinne. (Katso artikkeli Kevätjuhlien täyttymys) Kaikki meni vuodelleen, päivälleen ja tunnilleen aikataulun mukaan. Jeshua täytti kevätjuhlat täydellisesti, kaikki siihen liittyvät profetiat.

Hän tulee täyttämään syysjuhlat samalla tarkkuudella. Herran kalenterin määrähetkinä. Se ei ole harjoitus. Pasuunanstoiton päivä on ensimmäinen syysjuhlista. Se on ainoa juhla, jonka tarkkaa alkamista ei voitu ennustaa. Juhla alkoi kun kuun sirppi ilmestyi taivaalle 7. kuun alkaessa. Kaikki kuitenkin tiesivät minkä kuukauden jälkeen tämä juhlapäivä tulee, ja he ottivat valkoiset juhlavaatteet esille ennen kuun vaihtumista.

Jos emme tiedä mikä vuosi, kuukausi tai päivä on Herran kalenterissa, emme tajua mitä tapahtuu. Ei harjoituksia ole määrätty turhaan pidettäväksi. Käsky kuuluu: valvokaa! Mikä olisi parempi tapa valvoa kuin tiedostaa kolme kertaa vuodessa missä mennään.

Israelilaiset ovat aina tienneet että kun Messias tulee Hän selittää heille kaikki. Messias antaa juhlille täyden sisällön, selityksen. He ovat aina tienneet että juhlat kuvaavat Messiaan palveluvirkaa.

Me olemme tässä kohtaa hukassa, emme tiedä juhlista mitään, koska auringon jumalan juhlat vievät huomiomme. Onko se sattumaa? Miten meille tulikin Konstantinuksen kautta juuri ne juhlat, joilla Elohimin totuutta on pilkattu jo muinaisesta Baabelin tornista asti? Jo ensimmäinen ihmiskunnan kapina tunnettiin siitä että pyhä oli sunnuntai ja juhlia joulu ja myöhemmin pääsiäinen. Epäjumalan palvelus on aina muuttanut kaksi asiaa: ajat ja lain.

Auringon jumalan kalenterimme on aiheuttanut sen että Joona-koodi ei toimi, seuraa fatal error. Joona koodi on Raamatun eniten toistettu profetia. Jeshua sanoi olevansa haudassa kolme päivää ja kolme yötä. Sen piti olla ainoa todiste pahalle sukupolvelle. Todiste aidosta Messiaasta. "Messias" joka kuoli pakanallisena "good friday" päivänä ja nousi ylös Eastern jumalattaren kuolleistaheräämisen sunnuntaina EI VOI olla Messias. Yksikään juutalainen ei voi suhtautua vakavasti tällaiseen pellejeesukseen. He tuntevat Eastern ja Tammus sadut, ja me nolaamme itsemme "evankelioimalla" heitä tällaisella opilla. Kyky laskea kolmeen on vähäisin vaatimus Messiaalle ja Hänen seuraajilleen.

Seitsemään laskeminen on toki vielä vaikeampaa, mutta siitä toiste.

Aiheesta löytyy Youtubesta Michael Roodin opetuksia esim. Johah code tai Creator`s calendar. Kannattaa varata aikaa useampi tunti, sillä hän pääsee hitaasti asiaan. Oman mielen uudistus voikin sitten viedä kuukausia tai vuosia.