Tiedän, ei ole vielä se aika, mutta nämä historiaan perehtyneen Michael Roodin opettamat faktat ovat aina ajankohtaisia. Ensin kannattaa lukaista aiempi juttu nimeltä Tammus, koska kyseinen örkki on joulun tärkein hiippalakki.

Jupiter ja Zeus ovat kreikkalaisia auringonjumalia. Molempien syntymäpäivä on 25. joulukuuta. Mithra on roomalaisten auringonjumala, syntynyt 25. joulukuuta. Ra on egyptiläisten auringonjumala, syntymäpäivä niinikään 25. joulukuuta.

Jopa Skandinaviassa on palvottu auringonjumalaa. Tanskasta on löydetty arkeologisissa kaivauksissa auringon vaunut. Vaunun pyörä kuvaa auringon kehrää, joka muinaisissa germaanisissa kielissä on "hjul". Sieltä tulee sana joulu.

Tammus, auringon poika (kaikilla nimillään) oli menestyksen ja yltäkylläisyyden jumala. Tärkeä päivä oli tietenkin 25. joulukuuta. Tammukselta pyydettiin menestystä tulevalle vuodelle. Jotkin kansat tekivät tämän lahjatoivelistan muodossa. Skandinaviassa tuotiin havuja sisälle ja uhrattiin sika.

Tammus on usein kuvattu isomahaisena miehenä. Jouluksi sen patsas puettiin kokonaan punaisiin vaatteisiin. Pieniä lapsia laitettiin Tammuspatsaan ojennettuihin kouriin, näin pyhittäen heidät tälle polttouhriksi.

Emmehän me enää uhraa lapsia menestyksen ja maallisen hyvän alttarlille, emmehän. Tämän päivän sivistyneessä Suomessa abortoidaan vuosittain vain kymmenisen tuhatta lasta. Sitten voidaankin hyvillä mielin viettää kulutusjuhlaa toivelistoineen ja lahjoineen.

Maailmanlaajuisesti Tammukselle uhrataan joka vuosi 50 miljoonaa lasta. Yksistään Yhdysvalloissa tapetaan enemmän lapsia joka päivä kuin mitä kuoli WTC iskuissa. Eli yli 3000 päivässä. Tammus on tyytyväinen.

Otetaanpa tarkasteluun joulukuusi. Egyptissä on ollut jo tuhansia vuosia ennen kristinuskoa tapana koristella joulupalmu kultaisilla ja hopeisilla palloilla, jotka kuvasivat auringonjumalan "kulkusia". Tämän joulupuun alle laitettiin lahjoja.

Israelilaiset korvasivat palmun ikivihreillä uhrilehdoilla. Juuri näitä lehtoja vastaan Jumala puhui profeettojen suulla ja käski hakata ne sileäksi, hävittää kaikki muistotkin synnistä ja saastaisista uhritoimista.

Amerikassa joulukuusen hankkiminen oli rikos vielä parisataa vuotta sitten. Jos pastori avasi kirkkonsa ovet jouluna, hän saattoi joutua vankilaan. He tiesivät mistä joulussa oli kysymys. Monet kristityt olivat paenneet Euroopasta Amerikkaan katolisen kirkon hirmuvaltaa, he tunsivat kirkon pakanalliset perinteet ja hengen.

Ensimmäinen käsky kuuluu kirjaimellisesti: Älä pidä muita jumalia minun kasvojeni edessä / kasvoissani. Moni ajattelee että mitä väliä vaikka joulu ja pääsiäinen ovatkin pakanallisia, jos vietän niitä kuitenkin puhtaalla sydämellä Jeesuksen kunniaksi, eikö se kelpaa Hänelle? Katsotaan mitä Hän sanoo:

5.Ms.12:2-4 Hävittäkää perin pohjin kaikki ne paikat, missä karkoittamanne kansat ovat jumaliansa palvelleet, korkeilla vuorilla, kukkuloilla tai viheriäin puiden alla.
Kukistakaa heidän alttarinsa, murskatkaa heidän patsaansa, polttakaa tulessa heidän asera-karsikkonsa (uhrilehtonsa) ja hakatkaa maahan heidän jumaliensa kuvat, ja hävittäkää heidän nimensä niistä paikoista. Palvellessanne Herraa, teidän Jumalaanne, älkää tehkö niinkuin he..

Eli siis, älkää palvelko minua samoin menoin kuin pakanat palvelevat epäjumaliaan. Ei samoissa paikoissa, samoilla traditioilla, samoina päivinä. Herra on kertonut sanassaan miten Hän haluaa itseään palveltavan, ja mitkä ovat Hänen juhlapäivänsä. Miksi lähes koko kristikansa palvelee Häntä väärinä päivinä ja pakanallisilla tavoilla?

Mutta kun se on perinne..

Perinne voi muodostua paulaksi. Jeesus ei ollut perinteiden ystävä, sillä ihmisten luomat käytännöt pimittivät heiltä Tooran. Samoin meidän oudot Babyloniasta tulleet juhlamme ovat pimittäneet meiltä oikeat Herran juhlat. Alkuseurakunta ei viettänyt joulua eikä kumartanut menninkäisiä. He tottelivat Tooraa.

Olisikohan länsimaisessa kristillisyydessä hiukan aihetta tehdä "Hiskiat". Tekisi ihan hyvää vetää sileäksi uhrilehdot (suom käännöksessä asera karsikot), hakata rikki väärät alttarit, jättää kokonaan menemättä lapsuudesta tutuille uhrikukkuloille, vaikka perinteisiin liittyisikin lämpimiä muistoja. Herran pelko antaa elämän, ja oikean juhlan. Meille on valehdeltu.

Israelin Jumala on kyllä kertonut miten Hän haluaa itseään palveltavan. Hän on kertonut mitkä ovat Hänen juhlansa ja miten niitä vietetään. Huom. Raamattu puhuu Herran juhlista, ei Israelin juhlista. Juhlat ovat tarkoitettu kaikille Herran omille. Ne ovat kuvia Messiaan tarinasta. Emme koskaan ymmärrä Sanaa tai Jumalan suunnitelmia, ellemme ymmärrä Hänen juhliinsa kätkeytyvää upeaa vertauskuvallisuutta.

2.Kun. luku 23 on juuri se mitä tarvittaisiin. Kauan sitten unohdettu Toora löytyi temppelistä, hautautuneena syvälle epäjumalien roinan alle. Silloin kuningas Joosia puhdistutti temppelin, tuhosi epäjumalan palveluksen kaikissa muodoissaan - ja sitten vietettiin vuosisatojen tauon jälkeen oikeaa pääsiäistä, Tooran ohjeen mukaan.


Lisää joulusta